Slovenija
80 ogledov

Ostali brez potovanja in brez denarja

Barcelona Profimedias
Potrošniki so pri turistični agenciji Zum vplačali potovanja, ki niso bila realizirana. Tudi obljubljenega vračila denarja niso prejeli. Med ogoljufanimi so tudi člani sindikata šolnikov, ki jim je lastnik agencije ob prijavi na potovanje obljubljal določene popuste.

Tržni inšpektorat je v letošnjem letu prejel več prijav potrošnikov, ki so s strani turistične agencije ZUM, Matjaž Zupanc s.p., Ulica Mirka Vadnova 1, Kranj, prejeli obvestilo, da potovanja, ki so jih vplačali, odpadejo.

"Samostojni podjetnik je sicer potrošnikom pisno obljubil vračilo vplačil, vendar jih do danes še ni realiziral," pravijo pri tržnem inšpektoratu.

Tržni inšpektorat je zoper navedenega samostojnega podjetnika uvedel postopke, za katere je pristojen. "Podjetniku ne more naložiti vračila vplačanih zneskov, lahko pa prekrškovno ukrepa," pojasnjujejo pri tržnem inšpektoratu. 

Oškodovanim potrošnikom svetuje, naj se zaradi suma storitve kaznivega dejanja goljufije obrnejo na policijo in podajo prijavo. 

Med ogoljufanimi tudi šolniki

Med oškodovanimi so tudi člani sindikata šolnikov SVIZ, ki jim je omenjeni podjetnik za prijavo na njegova potovanja obljubljal določene popuste. 

"Opisano oziroma navedeno problematiko poznamo, saj je bilo med oškodovanimi kar nekaj naših članov," potrjuje Sandi Modrijan iz sindikata. "SVIZ jim zdaj pomaga s pravnimi nasveti in storitvami (vlaganje tožb)."

Dodaja, da so se z lastnikom omenjene turistične agencije že pred meseci (spomladi) skušali dogovoriti in najti rešitve za vse člane, ki so pri njem vplačali aranžmaje, a se je po nekem času nehal odzivati na njihove pobude in odgovarjati na dopise.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • nizakej 11:49 05.september 2016.

    Podobno sceno sm mel pri Ta Bazilika. Na sliki eno, v resnici drugo. Pa rezervacija plačana pri njih, pri lasniku pa polna cena brez odbite rezervacije. Ko pa hočeš info glede natega, se pa prijazna coprnica več ne javi.