Slovenija
15744 ogledov

Oster napad Breclja na Loredana: Veliko je laži ...

Erik Brecelj Daniel Novaković/VladaRS/Flickr
V včerajšnji oddaji tarča je Erik Brecelj jasno dejal, da mora minister za zdravje oditi. Meni, da je v tem času dobro dokazal, da je nezmožen opravljati to funkcijo.

Erik Brecelj, vodja strateškega sveta za zdravstvo, je v včerajšnji oddaji Tarča ocenil, da mora minister oditi.

Dejal je, da je s svojim delom pokazal že precej zadev. "Prva je, kar je sicer že Milojka Kolar pred njim, da je metanje denarja v javni zdravstveni sistem nesmiselno. Ne pride do tega, kar si želimo, glede na količino denarja, ki je šlo za zmanjšanje čakalnih vrst," je razložil. "Drugo je, dokazano je, da se moramo boriti za javno zdravstvo. Videli smo, to so tako zasebniki kot tudi koncesije. Videli smo, da so posamezniki pripravljeni izpleniti javno zdravstvo do zadnje kapljice krvi. To smo videli že med covidom, nadaljevalo se je zdaj. Gospodje z zvezami v politiki nimajo milosti, kar se tiče plenjenja javnega zdravstva. To nam je minister dokazal."

Danijel Bešič Loredan | Avtor: Vlada RS Vlada RS

"Organizirajo tiskovne konference, na katerih megalomansko obljublja [Loredan] stvari s figo v žepu. Veliko je laži, storjenega nič v enem letu. Predlagam, da potegne zadnjo časovnico. Upam, da mu bo vsaj ta uspela in to je odhod iz ministrstva," je zatrdil Brecelj.

Edina odločitev zgolj odstop

V oddaji je komentiral tudi Loredanovo trditev, da je njegov interventni zakon zgodba o uspehu. "Če je to zanj zgodba o uspehu, potem razumem, da so vsi njegovi zakoni zgodba o uspehu, da on to misli. Še večji uspeh so zakoni, ki jih ni pripravil," je cinično dejal Brecelj ter dodal, da je s takim mišljenjem potem Loredan naredil ogromno in je reforma zato končana: "Prav je, da se odpočije in zapusti ministrstvo."

Za konec je še dejal, da se pri tem ni šlo za borbo proti korupciji, ampak za plenjenje javnega denarja za zdravljenje bolnikov, za kar Brecelj neposredno krivi prav Loredana. "Tukaj je naredil vse, kar je moral, da je to omogočil. Zaupanje premierja me ne zanima, minister mora oditi," je povedal. Kljub njegovim opazkam ter pozivom ostalih organizacij in posameznikov, pa je minister za zdravje odločen, da bo ostal na ministrskem stolčku in ne namerava odstopiti.

Obenem je Brecelj poudaril, da je zdravniška zbornica ugrabljena s strani skupine ljudi, 99,9 odstotkov članov pa plačuje zgolj le članarino.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 40
  • Stane Adamič 07:12 17.junij 2023.

    Brecelj je tako kot TOF v bivši Jugi, udrihal je čez UDBO in bil sodelavec udbe, ta udriha čez mafijo, toda ram kjer je ON se zagotovo nič ne spremeni. Poanta????

  • Kmodri 20:06 16.junij 2023.

    Kot, da bi Brecelj kaj več naredil. Državo nam je ugrabila logistična mafija!

  • dani5 19:48 16.junij 2023.

    Misija nemogoče. Zdravstvo je luknja brez dna. Ne omogoča učinkovitega zdravljenja, ne kakovostnega in pravočasnega obravnavanja, ampak omogoča le dosmrtno jemanje tablet in kontrole. Pacientov pa je iz leta v leto vedno več. ZZ pa ščiti svoje napake, namesto da ...prikaži več da bi jih priznali in se učili na njih. Zraven pa še zvesto, brez lastne pameti sledijo tujim organizacujam. Kam vse to vodi? Ne Breclji ne Loredani tega ne bodo rešili, ampak samo še bolj .....