Slovenija
8 ogledov

Ostrejši do industrije

Župan Zoran Janković pravi, da v obeh četrtnih skupnostih načrtujejo več uredite Žurnal24 main
IPN. V Sostru pripombe na novo povezovalno cesto in širitev kamnoloma.

“Že zdaj imamo degradirano okolje,” je bila ena od pripomb krajanov Zaloga na javni razpravi o strateškem in izvedbenem prostorskem načrtu za četrtni skupnosti (ČS) Sostro in Polje. Prav zaradi tega se nekateri ne strinjajo z načrtovanim širjenjem industrijskih površin na območju, ki je, kot pravijo, že zdaj preobremenjeno.

Cesta rešitev za vas

Kanalizacija v petih letih
Kanalizacija. Župan je povedal, da bi lahko bila po načrtih v petih letih v vsaki hiši v mestu kanalizacija in vodovod. “Najprej tam, kjer je največja obremenitev podtalnice,” je dodal. Po njegovih besedah so težavne tudi slabe cevi, zaradi česar mesto izgubi okoli 38 odstotkov vode.
Načrt. Omenjeni petletni načrt Javnega podjetja Vodovod Kanalizacija bo, kot pravi Janković, na mestni svet prišel v dveh mesecih.

Župan Zoran Janković je zagotovil, da širjenje industrijske cone ne bo dodatno obremenilo okolja, težava je le asfaltna baza. Z njeno postavitvijo pa se, kot je povedal, ne strinja. Dodal je še, da se je že sestal s predstavniki ministrstva za okolje in prostor, da bi skupaj zaostrili pogoje za industrijo v Zalogu.

Krajani ČS Sostro so imeli največ pripomb na načrtovano novo povezovalno cesto do kamnoloma in njegovo širitev. “Cesta ne bo rešitev za kraj,” je dejal predsednik Janez Moškrič. Po Jankovićevih besedah pa je cesta rešitev za Sadinjo vas, skozi katero zdaj vozijo tovornjaki. “Torej boste morali vi povedati sokrajanom, da nočete ceste,” je dejal na očitke.

Danes zadnja razprava
Zadnja javna razprava o prostorskih načrtih za ČS Šentvid, Šmarna gora, Šiška in Dravlje bo danes ob 17. uri na Gospodarskem razstavišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.