Slovenija
3202 ogledov

Osumljenega za umor v Gerečji vasi še niso prepeljali pred sodnika

Novice: Dve uri pred umorom so bili na kraju policisti - Umor pri Slavonskem Brodu Ivica Galovic/ PIXSEL
Policija bo podrobnosti tragičnega dogodka sporočila jutri

Osumljenega za božični trojni umor v Gerečji vasi v občini Hajdina, ki so ga po dejanju odpeljali v bolnišnico, doslej še niso prepeljali pred dežurnega preiskovalnega sodnika, so za STA povedali na Policijski upravi Maribor. Več podrobnosti o tragičnem dogodku še niso sporočili. O tem bodo predvidoma spregovorili v torek.

Pred otrokom ubil partnerko

Družinska tragedija, v kateri so umrli 61-letni moški ter ženski, stari 58 in 35 let, se je zgodila v petek popoldne. Moški je pred očmi otroka ubil partnerko, nato pa še njena starša. Policisti so odvzeli prostost 35-letnemu moškemu, ki je bila nato hospitaliziran. 

Motiv za dejanje naj bi bil maščevanje partnerici in njenima staršema, potem ko naj bi mu ta povedala, da se z njim dokončno razhaja. Dejanje naj bi osumljeni storil pred nekajletnim sinom, pomoč pa je poklicala hudo ranjena mati njegove partnerice, sicer osnovnošolska učiteljica, ki je pozneje prav tako podlegla poškodbam v bolnišnici.

Grozil družini, da bo vse pobil

Po pisanju Večera naj bi 35-letnik, ki se je k družini preselil iz Podlehnika, nato pa sta si s partnerko zgradila svojo hišo ob hiši njenih staršev, izbruhnil že v preteklosti, policija pa naj bi mu nedavno odredila prepoved približevanja. Kljub temu naj bi že pred časom odkrito grozil družini, da jih bo vse pobil.

Poškodoval tudi sebe

Po dejanju je storilec sedel v avtomobil in se odpeljal do gasilskega doma, tam parkiral, in vstopil v eno od hiš čez cesto. Še preden so stanovalci hiše izvedeli, kaj se je zgodilo, so se pripeljali policisti. Osumljeni se tudi na dvorišču še vedno ni umiril, z nožem se je celo porezal po vratu, policisti pa so ga prijeli, ko se je znova zatekel v hišo. Čeprav se je še naprej upiral, so ga hitro obvladali in odpeljali v bolnišnico, še dodaja Večer.

Tragični dogodek je precej pretresel prebivalce Gerečje vasi, kjer so v nedeljo v slovo družini za nekaj časa ugasnili vse novoletne lučke. Prijatelji so prižigali sveče tudi na domu umorjenih, še poročajo mediji.

*Fotografija je simbolna

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 12:23 28.december 2020.

    Nimajo prevoza ?