Slovenija
18503 ogledov

Osvežena napoved, Arso opozarja

Oblaki Epa
Nestanovitno z dodatnim opozorilom.

"Popoldne se bo na vzhodu delno razjasnilo, na zahodu in severu bo ostalo pretežno oblačno. Še bodo nastajale plohe, ki jih bo več na zahodu države. Pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 18 stopinj Celzija," napovedujejo vremenoslovci na Arsu.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, zlasti popoldne bo nastalo nekaj krajevnih ploh. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11, ob morju 12, najvišje dnevne od 15 do 19 stopinj. V četrtek in petek se bo nadaljevalo nestanovitno vreme. Dopoldne bo deloma sončno, sredi dneva in popoldne pa bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte.

Ohladitev je v gorah povrnila zimsko vzdušje. Kot poročajo na portalu Neurje.si, sneži do okrog 1600 metrov nadmorske višine.

Arso pri tem opozarja, da se bo reka Mura danes in jutri razlivala na območju znotraj protipoplavnih nasipov. Manjša razlivanja so možna tudi ob drugih manjših rekah v Pomurju in ob reki Pesnici.

Vreme in vode | Avtor: Arso Arso

Napoved od 19. do 24. maja

"Nad srednjo Evropo in Alpami bo v višinah vztrajal razmeroma hladen in vlažen zrak, zato bo ozračje nad nami do konca tedna nestabilno. V prvi polovici prihodnjega tedna bo vpliv višinske doline počasi slabel," vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Do konca prihodnjega tedna se bo nadaljevalo spremenljivo vreme. Predvsem ob dopoldnevih pričakujemo nekaj sončnega vremena, sredi dneva in popoldne pa bodo vsak dan možne krajevne plohe ali nevihte, ki bodo bolj pogoste v hribovitih krajih. Ogrelo se bo, najvišje dnevne temperature bodo v nedeljo okoli 25 stopinj.

"V naslednjem tednu je vremenski razvoj še negotov. Zaenkrat kaže, da se bodo vremenske fronte s padavinami izognile našim krajem," napoved sklenejo na Arsu.

Nevihtno nebo Napoved Slovenija Takšno vreme nas čaka v drugi polovici maja

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.