Slovenija
68911 ogledov

Osvežena napoved. Ne le mraz, prihaja tudi sneg.

Zima

Vremenski preobrat več vremenskih modelov nakazuje že zadnjih nekaj dni. Ves čas pri tem vremenoslovci opozarjajo, da napovedi za več dni vnaprej še niso zanesljive. Zdaj pa je Arso objavil nekaj oprijemljivejših napovedi za čas od pet do deset dni naprej. 

Danes čez dan bodo padavine povsod oslabele, pojavljale se bodo le manjše plohe, napoveduje Arso. Meja sneženja se bo spuščala, popoldne bo na severu na okoli 600 metrih nadmorske višine. Popoldanske temperature bodo na severu od 1 do 4, drugod od 6 do 11 stopinj Celzija.

Arso je pri tem objavil novo opozorilo, izpostavljajo, da je predvsem v visokogorju Julijskih Alp velika nevarnost snežnih plazov.

Jutri in v sredo posamezne padavine

V napovedi Arso nadaljuje, da bo jutri pretežno oblačno z občasnimi padavinami, po nižinah bo večinoma deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem okoli 8, najvišje dnevne od 6 do 12, na severozahodu okoli 3 stopinje Celzija.

V sredo bo oblačno, na zahodu bo zjutraj ponovno začelo deževati, čez dan se bodo padavine širile v notranjost. V noči na četrtek bo dež tudi po nekaterih nižinah prešel v sneg. Zapihal bo severovzhodni veter, občutno se bo ohladilo. V četrtek bo večinoma suho in deloma jasno.

Napoved od 12. do 17. februarja

Od petka do ponedeljka se bo nad nami zadrževalo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v ponedeljek oslabelo. K nam bo od severa pritekal mrzel in suh polarni zrak. Od torka naprej bo z vzhodnim vetrom k nam dotekal precej bolj vlažen zrak, vremensko sliko pojsanjujejo vremenoslovci na Arsu.

Dodajajo, da bo od petka do ponedeljka precej jasno, suho in mrzlo vreme. V notranjosti bo tudi čez dan temperatura pod lediščem. V torek in sredo bo v notranjosti predvidoma snežilo.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
Dež Obilica dežja Slovenija Velike vremenske težave pri nas

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • tadejca1 15:33 08.februar 2021.

    Zanimivo. Pa ravno, ko se je začela bližati pomlad. Naj le zima hitro mine.