Slovenija
40545 ogledov

Osvežena vremenska napoved: o jutrišnji meji sneženja

Sneženje
"Danes se bo od zahoda pooblačilo, proti večeru bo na zahodu začelo deževati," napovedujejo meteorologi na Agenciji RS za okolje. Sneženja do nižin v ponedeljek ne bo, kot so nekateri napovedovali pred dnevi ...

Danes bo po napovedi Arsa oblačno, le na vzhodu dopoldne še delno jasno z jutranjo meglo po nižinah: "Proti večeru bo na zahodu začelo deževati. Ponekod bo zapihal južni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 5, na Primorskem do 12 stopinj Celzija."

V ponedeljek bo po njihovi napovedi oblačno in deževno, meja sneženja se bo ob koncu padavin popoldne spustila pod 500 metrov nadmorske višine, odgovarjajo na ugibanja o jutrijšnjem sneženju.

"Ker so tla kar topla, se sneg v ponedeljek ne bo prijemal. Šlo bo za kratek zimski preblisk," je za STA predvideno vremensko dogajanje opisala dežurna meteorologinja na Arsu Katja Kozjek.

Deževje | Avtor: Profimedia Profimedia

Zvečer se bo od severa začelo jasniti. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja. Jutranje temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem do okoli 10, najvišje dnevne od 2 do 6, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.

V torek bo po njihovih napovedih dokaj jasno, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megleno. Na Primorskem bo še pihala šibka do zmerna burja.

V sredo bo sončno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla.

Prihaja vlažen in toplejši zrak

"Nad zahodnimi Alpami ter zahodnim Sredozemljem je ciklonsko območje z vremensko fronto. Z južnim vetrom priteka k nam vlažen in nekoliko toplejši zrak," opisujejo vremensko sliko. 

Obenem na Arsu pojasnjujejo, da toplota podaljšuje vegetacijsko sezono: "Temperatura zraka marsikje še ni padla pod jesenski temperaturni prag 5 °C, ki po agrometeorološki definiciji nakazuje konec vegetacijske sezone."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.