Slovenija
21 ogledov

Otroci čakajo v snegu, ker “ni uradno”

kočevje Žurnal24 main
Avtobus na postajališču ustavlja že 30 let, na občini pa vztrajajo, da ni v njihovi pristojnosti.

“Tu ni uradnega postajališča; edino uradno je na Rudniku pri Sokolu,” se je na pritožbe staršev, da postajališče na Roški cesti 43, kjer na avtobus vstopa 15 otrok, ni očiščeno, odzval Nejc Zemljak, odgovoren za infrastrukturo na Občini Kočevje. Na občini priznavajo, da vozniki šolskih avtobusov poročajo o slabo spluženih postajališčih, tudi uradnih, ter predlagajo, naj potniki uporabljajo uradno postajališče in naj otroci do njega pridejo peš.

“Kako lahko na neuradnem postajališču na Roški cesti avtobus ustavlja že 30 let?” odgovarjajo starši in se sprašujejo, kako naj otroci pridejo na bolj oddaljeno uradno postajališče, saj pločnik ni očiščen. Starši ne verjamejo praznemu izgovoru občine, da bi s čiščenjem neuradnega postajališča posegali na zasebno zemljišče, kar se ne sme.

Komentarjev 2
  • privat 17:40 16.februar 2013.

    ah ..poznamo te kočevske fore..ni denarja...ne da se nam, zakaj pa bi...verjetno se da kej privatizirat.....treba je dobiti romski denar v prazno občinsko blagajno...vsi pa taki uradniki sedijo na toplem in uživajo polno dobičkonosno življenje!! in zakaj jih bi zanimalo ...prikaži več ,če otroci nimajo spluženega pločnika,če so do kolen mokri,če so premraženi..?? naj grejo v šolo kot mi pred 500-mi leti!! Policija pa verjetno spet usmerja promet,lovijo svoje sence...ne vidijo pa ljudi ki...nimajo časa za otroke in njihovo zdravlje!! Vsaj naj jim dajo nagrado ...po kočevsko!!

  • korisnik_5299 13:39 26.januar 2013.

    Če zasebnika ne moti ustavljanje avtobusa v kopnem obdobju, ga tudi čiščenje pozimi verjetno ne bo! Občina bi se lahko z njim dogovorila! Kdo bo odgovarjal, če se komu od otrok kaj zgodi? Takšnih občinarjev ne potrebujete!