Slovenija
10 ogledov

Otroci na čakanju do maja

Te dni morajo delavci okrog vrtca postoriti še vrsto malenkosti. (Foto: Nada Čer Žurnal24 main
Novi vrtec. Čaka na tehnični pregled. Župan vselitev otrok predvideva za maj.

Sevnica. “Rok za vložitev dokumentov za tehnični pregled novega vrtca je 1. april,” je povedal Srečko Ocvirk, župan Občine Sevnica, in dodal, da gre za postopek, pri katerem se lahko še kaj zaplete. Kljub vsemu je napovedal, da se bodo otroci v vrtec lahko vselili že maja.

36 čakajočih
Na čakalni listi je 36 malčkov; večinoma gre za prvo starostno skupino,” je dejala ravnateljica vrtca Vlasta Fele. V novem vrtcu bodo odprli dva nova oddelka te starostne skupine, v vsakem bo 14 otrok. Feletova upa, da bodo lahko sprejeli vse, saj so med čakajočimi tudi tisti iz drugih starostnih skupin.

Gradnja prve in druge faze bo stala tri milijone evrov.
Srečko Ocvirk

V sevniškem vrtcu je zdaj 375 otrok, na razpis za novo šolsko leto, ki je bil zaključen v petek, pa se je prijavilo še več kot sto otrok, je povedala ravnateljica. Tudi zanje bodo jeseni našli prostor v vrtcu.

V Boštanju ostaja

Z novim šolskim letom se vrtec z Osnovne šole Boštanj ne bo preselil v Sevnico, ampak bo kar ostal tam, saj to narekujejo potrebe. Se bo pa z Glavnega trga v novi vrtec preselil tamkajšnji oddelek in prostor prepustil glasbeni šoli.

Dolgotrajna gradnja
Težave z gradbinci. Vrtec bi moral biti po načrtih v celoti zgrajen do septembra, toda Gradis je zgradil le prvo etapo, potem pa šel v stečaj. Njegov posel je prevzel gradbinec Slemenšek. Po županovih besedah menjava gradbinca gradnje ni podražila.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.