Slovenija
3 ogledov

Otrok kot listja in trave

Sevniški vrtec po dolgotrajni gradnji dobiva končno podobo. Iz gradiva za ponede Žurnal24 main
Energetski vrtec. Do prihodnjega leta bo zgrajen poleg osnovne šole.
Za prvo fazo je bil znesek povečan za 33 tisoč, za drugo pa za 44 tisoč evrov.
Iz gradiva za ponedeljkovo sejo občinskega sveta.

Prihodnji mesec bo občina objavila razpis za gradnjo novega vrtca pri krmeljski osnovni šoli. V njem bo šest oddelkov, zaradi povečanega števila otrok pa so bili v zadnjem obdobju v kraju že odprti trije novi oddelki vrtca v stari šoli.

Vrtec v Sevnici
Nedograjen
. Od leta 2008 v Sevnici poteka fazna gradnja centralnega vrtca, ki še ni končana. Prvi izvajalec Gradis je šel medtem v stečaj, njegovo delo pa zdaj nadaljuje podjetje Slemenšek. Drugi del vrtca, ki so ga začeli graditi avgusta, naj bi bil zgrajen v pol leta.

 

Gradnja se bo začela še letos, končana pa bo prihodnje leto,” je napovedal sevniški župan Srečko Ocvirk. Naložba bo stala 1,3 milijona evrov, od tega bo država iz sredstev za regionalni razvoj prispevala dober milijon. “Sklep o tem smo dobili že prejšnji mesec,” se je pohvalil župan in dodal, da bo treba za opremo odšteti dodatnih 130 tisočakov.

Krmeljski vrtec bo zgrajen kot nizkoenergetski vrtec, kar pomeni, da bo vseboval nekatere bistvene elemente učinkovite rabe energije. “Zgrajena bo biološka čistilna naprava, meteorna voda se bo uporabljala za sanitarno vodo prek zbiralnika deževnice, vodo pa bodo ogrevali s kolektorji, nameščenimi na strehi objekta,” je pojasnil župan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.