Slovenija
336 ogledov

Otroška kardiologija brez vodstva?

pediatrična klinika Saša Despot
Vodja službe za kardiologijo na pediatrični kliniki UKC Ljubljana Tomaž Podnar naj bi odstopil s funkcije.

STA poroča, da so neuradno izvedeli, da je Podnar odstopil, po tem ko je vodenje službe prevzel decembra lani. Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc naj bi se v naslednjih dneh sestala s starši otrok v programu otroške srčne kirurgije. 

Letos so v javnost prišle informacije o tem, da naj bi eden od zdravnikov iz službe za kardiologijo, Uroš Mazič, več bolnikom na tem oddelku postavil napačne diagnoze. Istočasno so očitki o neustreznem zdravljenju leteli tudi na Podnarja. Te informacije so v javnosti sprožile burne odzive.

Vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je zaradi objektivne odgovornosti za stanje na kliniki želelo razrešiti strokovnega direktorja Rajka Kendo. Ministrica za zdravje Kolar Celarčeva pa je istočasno pozvala k odstopu generalnega direktorja UKC Ljubljana Andraža Kopača in strokovno direktorico Marijo Pfeifer. Ministričine zahteve slednja nista izpolnila. Je pa, kot kaže, odstopil Podnar.

O odgovornosti Kopača in Pfeiferjeve je na zadnjih dveh sejah razpravljal svet UKC Ljubljana, a končne odločitve o njuni usodi za zdaj še ni. Nadaljevanje seje sveta je predvideno za 8. avgust.

Ministrica je sicer napovedala, da bo v kratkem sprejela tudi odločitev o prihodnosti programa otroške srčne kirurgije.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 11:20 26.julij 2017.

    Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc naj bi se v naslednjih dneh sestala s starši otrok v programu otroške srčne kirurgije...............o tem govori že 3 leta ! Predlagam ,da vrne mandat , vse dohodke in prekliče vse odredbe uvedene v ...prikaži več času njenega samopaštva .