Slovenija
1031 ogledov

Ovadba zoper Pahorja, Hojsa in Tonina

ogled vojaških sil na meji s Hrvaško Saša Despot
Celjski odvetnik Boštjan Verstovšek je danes kazensko ovadil politike, ki so se pred dvema tednoma v času epidemije covida-19 brez zaščitne opreme in ob neupoštevanju socialne distance sprehajali ob reki Kolpi.

Med ovadenimi so predsednik Borut Pahor, notranji minister Aleš Hojs in obrambni minister Matej Tonin, je potrdil odvetnik Boštjan Verstovšek.

Kot je znano, Pahor ter ministra Hojs in Tonin so sredi aprila skupaj z vrhom slovenske vojske in policijo preverjali teren ob meji ter se skupaj zavzeli za podelitev posebnih pooblastil slovenski vojski, ki bi se na tem območju pridružila policiji. A v javnosti so odmevale predvsem fotografije, iz katerih je razvidno, da delegacija ni upoštevala ukrepov, ki jih je vlada sprejela za zajezitev koronavirusa. Med drugim niso nosili zaščitnih mask, prav tako niso upoštevali varnostne razdalje.

Vrsta ljudi Koronavirus Slovenija Omejitev gibanja na občine: Te opcije preigrava vlada

ogled vojaških sil na meji s Hrvaško | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Razmislek po protestu

Verstovšek je danes zoper vse, ki so bili tam prisotni, vložil kazensko ovadbo. Kot je pojasnil, o tem, da bi lahko šlo za kaznivo dejanje, sploh ni razmišljal, a je mnenje spremenil po tistem, ko je minister Hojs na Twitterju izrazil pričakovanje, da bo policija zaradi kršenja vladnih odlokov kazensko ovadila udeležence petkovih in ponedeljkovih protestnih shodov, pri čemer naj bi za identifikacijo udeležencev uporabila javno objavljene slike v medijih in na družbenih omrežjih.

"Če so protestniki storili kaznivo dejanje, potem so ga še toliko bolj ti politiki, to si upam trditi," je dejal celjski odvetnik. Prepričan je, da bi zelo težko nekdo odločil, da eno je kaznivo dejanje, drugo pa ne.

Na zdravstvenem inšpektoratu so sicer v zvezi z dogodkom ob Kolpi prejeli več prijav zoper Pahorja, Hojsa, Tonina in druge, a kot so pojasnili, omenjeni niso kršili vladnega odloka. Drugi člen namreč določa, da se le ta ne uporablja za dejavnosti, ki jih izvajajo pristojne službe, za zagotavljanje izvajanja nalog države, samoupravnih lokalnih skupnosti in javnih služb, so pojasnili na inšpektoratu.

ogled vojaških sil na meji s Hrvaško | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Koronavirus Ne, niso Švedi Svet Bo to naša nova realnost? Ta država najbolj uspešna v boju zoper koronavirus.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 11:38 30.april 2020.

    Dokler ne bo spremembe volilnega sistema, kjer kriminalci nimajo pravice volit, biti izvoljeni ter jim je po prestani kazni za vse večne čase prepovedano delovanja v politiki, se bo to dogajalo tudi v bodoče. Delovanje v politiki je potrebno prepovedati ...prikaži več tudi nesposobnim politikom kruhoborcem, politikom, ki izstopijo iz stranke, se presedejo med neodvisne in politikom, ki v posmeh volilcem zaradi škodljivih odločitev z nasmehom sprejemajo politično odgovornost …

  • ode 19:13 29.april 2020.

    Naj plačajo kazen. Glede na njihove plače se jim bo poznalo, kot pljunek v morju. Če se bodo kazni kljub temu izognili, potem na tej osnovi ne morejo kaznovati nikogar, vse že kaznovane pa oprostiti vsake krivde in vrniti morebiti ...prikaži več že plačane kazni, skupaj z obrestmi. Kredibilnost vlade na psu in kaos je tu.

  • wolf.ata 18:29 29.april 2020.

    levi nagajajo in iščejo dlake v jajcu samo zato,da bi prišli nazaj na oblast,ker bo denarja začelo zmanjkovati za lumparije,za katere SLO ljudje večina sploh ne vedo,kar vsi po vrsti začeli napadati vlado,Šarec,Židan,Mesec,Kučan,Črnec (iz ozadja prek levih aktivistov in skrajnežev), ...prikaži več, Golobič (maske) itd.,če spremljaš vse še slika lepo izriše,prej pa en mesec tiho,da so vse preštudirali,potem pa udarili,moje videnje...