Slovenija > Črna kronika
34 ogledov

Ovadili 44-letnega direktorja

Hypo AA banka Ljubljana Žurnal24 main
Preiskovalci so zaradi zlorabe položaja ovadili direktorja ene izmed družb "v skupini Hypo". Po naših informacijah gre za Andreja Oblaka.

Ovadili so ga, ker je v nasprotju z interesi družbe sklepal škodljive posle, povezane s projektoma centra na Ptuju in stanovanjsko-poslovnega kompleksa v Ljubljani.

Vrednost se je dvignila tudi za desetkrat

"Ugotovljeno je bilo, da je v letu 2004, v času priprave in izvedbe projektov, prodal del poslovnega deleža projektnih družb, katerih smoter poslovanja je bil izključno izgradnja navedenih projektov, družbi iz Liechtensteina, katere ekonomski upravičenec je bil njegov oče. Nato je ista poslovna deleža leta 2005 odkupil nazaj, in sicer po skoraj sedemkrat višji ceni v primeru projekta izgradnje trgovskega centra na Ptuju in skoraj 10-krat višji ceni v primeru projekta izgradnje stanovanjsko-poslovnega kompleksa v Ljubljani," so pojasnili na policiji.

Družba iz Liechtensteina pri pri izgradnji ni prispevala ničesar, kar bi upravičevalo takšno povečanje vrednosti, "ovadeni pa je pri prodaji in nakupu poslovnih deležev obeh projektnih družb zasledoval izključno pridobitev premoženjske koristi družbi iz Liechtensteina".

Liechtensteinski družbi oziroma svojemu očetu je pridobil za 2.452.700 premoženjske koristi in za toliko tudi oškodoval družbo iz "skupine Hypo".

Andrej Oblak je nekdanji direktor Hypo Alpe Adria Consultants. Junija 2011 so ga kriminalisti pridržali v preiskavi Vegradovih poslov s Hypom. Ovadbo pa si je prislužil tudi zaradi krivega pričanja v procesu Andreja Potočnika proti Hypo Leasingu.

Komentarjev 5
  • zcmr 12:01 05.julij 2013.

    Ne pozabimo da ima tozilstvo za izvrtat se milionsko odpravnino nekega bancnega sceneta ki je banko spravil na kolena in ob odhodu nesel se milion €€€.Cakamo da se postopek zacne a v SLOmaliji se verjetno ne bo nic zgodilo.

  • zcmr 11:58 05.julij 2013.

    V tej drzavi lahko red in snago uzpostavijo samo se strelski vodi.

  • dragec 11:24 05.julij 2013.

    kaj pa direktor - kundravko iz Murske Sobote