Slovenija
14 ogledov

Ovadili bivšega podžupana Kranja

Kranjski župan Mohor Bogataj je ob ekspresni poravnavi izrazil zadovoljstvo, men Žurnal24 main
Zloraba. Mestna uprava bivšemu podžupanu očita nevestno delo in zlorabo uradnega položaja.

Kranj. Kranjska mestna uprava je vložila več kazenskih ovadb. Med njimi tudi zoper nekdanjega kranjskega podžupana. Za koga gre, na upravi niso želeli 
razkriti.

O podrobnostih molčijo
Podžupanu očitajo kazniva dejanja nevestnega dela v službi in zlorabe uradnega položaja. Ovadili so tudi predsednika kluba s sedežem v Kranju, odgovorno osebo javnega podjetja ter uslužbenca občinske uprave, proti kateremu so že sprožili postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi. Kot v primeru podžupana imen preostalih ovadenih niso želeli razkriti, prav tako ne njihovih področij delovanja.

Kdo bi lahko bil
V prejšnjem mandatu je imela občina tri podžupane. Bojan Homan to funkcijo opravlja tudi zdaj, zato on verjetno ni ovaden. Tako ostaneta Igor Velov in Stane Štraus.O ovadbah sem izvedel od medijev. O njih ne vem nič, zato ne morem komentirati,” je dejal Velov. Tudi Štraus o ovadbi ne ve ničesar. “Ne znam si predstavljati, kdo bi bil, niti zakaj,” je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.