Slovenija
9 ogledov

Ovadili ministra Černača

Zvonko Černač Anže Petkovšek
Kazenske ovadbe. Minister Zvone Černač in uprava Darsa ovadeni zaradi domnevnih nepravilnosti pri podiranju cestninskih postaj.

Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah so ovadbo vložili posamezniki iz krogov blizu stranke SDS. Minister za infrastrukturo Zvone Černač naj bi bil ovaden zaradi suma oškodovanja javnih sredstev in nevestnega dela v službi, ker je junija objavil javno naročilo za vzpostavitev prostega prometnega toka na cestninskih postajah Log in Torovo. Uprava Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars) pa je zaradi njune preureditve pred dobrim mesecem osumljena zlorabe položaja in oškodovanja javnih sredstev.

Drobljenje javnih naročil

Glavni očitek v ovadbi naj bi bil drobljenje naročila na majhne zneske, s čimer se lahko naročnik izogne javni objavi naročila in ga izvede že z naročilnico. Stroški preureditve vinjetnih stez na cestninski postaji Log so znašali okoli 40 tisoč, na Torovem pa 30 tisoč evrov. Za vsa naročila, višja od 40 tisoč evrov, je sicer treba objaviti javni razpis.

Tožilci ovadbo potrdili

Na tožilstvu so nam prejetje ovadbe zoper upravo Darsa in Černača potrdili, o podrobnostih pa zaradi interesa preiskave niso želeli govoriti

Komentarjev 6
  • Veteran 21:29 09.november 2012.

    Anonimnih ovadb se nebi smelo vzeti v obzir! Če ima ovaditelj konkretne dokaze naj se pod ovadbo podpiše tako, da v kolikor je ovadba neupravičena se lahko ovaditelja ovadi zaradi lažne ovadbe.

  • 1111 20:23 03.november 2012.

    KLOBO, ves rdeč si v obraz...a si kameleon?

  • KLOBO 15:54 03.november 2012.

    Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah so ovadbo vložili posamezniki iz krogov blizu stranke SDS.... kaj to pomeni blizu !! PO NAŠIH ZANESLIVIH INFORMACIJAH PA JO JE jANI MODERNDORFER IN KAR POSKENIRAL VSO PINGVINSKO ČETICO!!