Slovenija
5 ogledov

Ovce namesto kosilnic

V blejskem kampu bi vrednost ogljičnega odtisa zmanjšali za pet odstotkov; razmi Žurnal24 main
Bled. V hotelih zeleni kongresi. Ustekleničeno bo zamenjala voda iz pipe.

V Savinih hotelih s pomladjo uvajajo zelene kongrese, s katerimi bodo povečali število lastnih turističnih ekoloških projektov.

V Sava hotelih Bled (SHB) od konca prejšnjega leta deluje petčlanski zeleni tim, ki pripravlja ekološke projekte.

Ogljični odtis
Meritve. V Campingu Bled so pokazale 1,7 kilograma CO2e na nočitev. V nemških kampih je povprečna vrednost okoli pet.

Lani so udejanili tri: postavitev lesenih hišic kožaric, merjenje ogljičnega odtisa v blejskem kampu in ureditev ornitološke poti na golfigrišču.

Letos bodo v kampu postavili še štiri lesene hišice, ki bodo stale 65 tisoč evrov, eden od hotelov bo postal ekohotel, v vseh hotelih pa bodo začeli projekt zelenih kongresov.

Denar je, projekta ni
Kot je povedal Fedja Pobegajlo, predsednik uprave SHB, bodo gostom ponudili prevoze z okolju prijaznimi vozili, zdravo hrano lokalnih pridelovalcev in recikliran papir, namesto ustekleničene vode pa običajno vodo iz pipe.

Pripravljamo tudi motivacijske programe, v katerih bi gostje na svojih izletih v naravo postorili tudi kaj koristnega zanjo, pri čemer se bomo povezali z zavodom Triglavski narodni park in drugimi,” je dodal.

V SHB si prav tako prizadevajo za čim čistejše Blejsko jezero, zato so se odločili za financiranje projekta za varovanje jezera, a tega še ne morejo uresničiti, kajti na Bledu takega projekta ni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.