Slovenija
189 ogledov

Ovce ne bodo "kosile" trave

ovca Shutterstock
Pobuda. Na MOL ovc ne želijo, saj bodo travo še naprej kosili na “utečen” način.

“Predlagam, da za košnjo trave v mestu uporabite ovce, tako kot v 19. pariškem okrožju,” je občan zapisal na pobudah meščanov, ki so objavljene na spletni strani Mestne občine Ljubljana (MOL).

Dodal je, da bi bilo to “zelo ekološko, ker ovce ne povzročajo hrupa in plinov ter so odličen zatiralec plevelov. Zato bi jih zlahka uporabili za košnjo trave v večjih parkih in na rečnih bregovih. Poleg tega bi bile velika atrakcija za turiste in otroke.” Dejal je, da bi lahko tako promovirali jezersko-solčavsko ovco, ki je avtohtona slovenska pasma, dom pa bi ovcam lahko zagotovili v rekreacijskem in izobraževalnem centru Sava. “Razmislite,” je na koncu pobude zapisal občan.

Hvala, ampak ne, hvala

Z mestnega oddelka za gospodarske dejavnosti in promet so mu odgovorili, da v MOL takega načina košenja trave ne načrtujejo: “Mestne površine, ki jih vzdržujemo, bomo do nadaljnjega kosili kar na utečen način. Vseeno se vam za predlagano idejo zahvaljujemo.”

Komentarjev 3
  • smejka 12:01 27.oktober 2013.

    ovce bi bile čisto v redu ,a jih je žal večina v blokih nastanjenih....pastirji pa se z vlade smejijo

  • joža 10:44 27.oktober 2013.

    Prej bi v Ljubljani potrebovali sredstvo proti parazitom, kot pa ovce!!!!!

  • Lavdan 10:00 27.oktober 2013.

    Predlagam še šarplaninske ovčarske pse, da jih bodo čuvali in potem v Ljubljani kmalu ne bo nobenega prebivalca. Takim idejam smo včasih rekli, da so izpod odeje.