Slovenija
5 ogledov

Ozka državna zaščita

Betonski zid in varovalna ograja okrog hiše bosta zmanjšala pločnik na minimum. Žurnal24 main
Novi pločnik v Stari vasi v občini Krško bo zaradi zaščite Buršičeve hiše širok le 40 centimetrov.
 
 

Če bi bil jaz nadzorni inšpektor, taki rekonstrukciji nikoli ne bi dal uporabnega dovoljenja.

A leš Suša, Zeleni krog Krško

 
"Nevaren pločnik je v posmeh vsem prizadevanjem, da bi se cestna infrastruktura uredila tako, kot se spodobi," pravi Aleš Suša, predsednik Zelenega kroga Krško. Krajani so namreč pričakovali, da bo ob Buršičevi hiši cesta prestavljena in da bo zgrajen pločnik normalne velikosti. "Na žalost ugotavljamo, da je novi pločnik širok pičlih 40 centimetrov, kar ne ustreza varnosti pešcev," je ogorčen Suša iz društva za kakovost mestnega življenja in ekologijo.

 

Podreditev

Zasebnemu lastništvu. Namera po obojestranski ureditvi pločnikov, ki jo je načrtovala Dolenjska projektiva Novo mesto, se je morala podrediti zahtevam zasebnega lastništva. "Pred ožino bo narejen prehod za pešce, ki bo omogočal varno pot na drugo stran ceste in nadaljevanje poti po pločniku, ki ustreza predpisanim standardom," napoveduje podžupanja.

Kompromisna rešitev
Na Občini Krško, ki je za 200 tisoč evrov vredno naložbo prispevala 40 odstotkov sredstev, pojasnjujejo, da gre v Stari vasi za pomembno pridobitev. "Prej je bil ob Buršičevi hiši le minimalen pločnik, danes pa je na nasprotni strani zgrajen pločnik ustreznih dimenzij," pojasnjuje podžupanja Ana Nuša Somrak in dodaja, da je šlo pri tem za kompromisno rešitev. "Buršičevi, ki živijo ob zelo prometnem odseku ceste, so od direkcije za ceste namreč zahtevali zaščito hiše, a drugačna rešitev zaradi omejenega prostora ni bila mogoča," še pojasnjuje podžupanja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.