Slovenija
9700 ogledov

Pa ga imamo: Ponekod zapadel prvi sneg!

Sneg
1/3
Meja sneženja se je včeraj spustila do nadmorske višine okoli 1400 m, le na skrajnem severozahodu Slovenije je snežilo tudi do nadmorske višine okoli 900 m.

Na Kaninu je bilo sinoči ob 19. uri 32 cm snega, na Kredarici 25, na Vršiču 15, na Zelenici 8 in na Voglu 6 cm. Sneg je narahlo pobelil tudi Kranjsko goro.

Pobelilo je tudi na Krvavcu, Uršlji gori, Pavličevem sedlu, Predelu, Korenskem sedlu, Ratitovcu in Rogli. Snežilo pa je tudi v Ratečah.

sneg | Avtor:

Danes bo sprva precej oblačno in ponekod po nižinah megleno, čez dan se bo delno razjasnilo. Proti večeru bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo 8 do 15 °C.

Ponoči bo dež od zahoda znova zajel vso Slovenijo. Predvsem na Primorskem bo zapihal okrepljen južni do jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo od 7 do 14, v alpskih dolinah okoli 3 °C.

Jutri bo sprva oblačno s padavinami in nevihtami, ki pa bodo do sredine dneva že ponehale. Popoldne se bo delno razjasnilo, pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 18 °C.

V ponedeljek bo delno jasno, več oblačnosti bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije. Popoldne in zvečer je predvsem na zahodu možna kakšna kratkotrajna ploha. Zjutraj bo po nižinah megleno.

V torek bo na zahodu pretežno oblačno s kakšno kapljo dežja, drugod bo deloma sončno.

Od torka do četrtka kaže na deloma sončno in povečini suho vreme. Po nižinah bodo jutra meglena. Verjetnost padavin se nekoliko poveča v dneh od petka naprej. Jutranje temperature bodo povečini okoli 5, popoldanske pa od 10 do 15 °C.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.