Slovenija
81885 ogledov

Pa ne že spet: Po Sloveniji nalivi, plazovi, zaprte ceste

Zaradi močnih nalivov je na severu in severozahodu znova nevarnost zemeljskih plazov.

Cesta na Roglo je nedostopna saj jo je utrgal plaz. Nevihte so precej stacionarnega značaja, zato na manjšem območju lahko pade večja količina padavin, posledično pa lahko privede do porasta hudournikov, opozarjajo vremenoslovci portala Neurje.

Zreče - Rogla, poroča Aleš Krautberger.

Posted by Neurje.si on Wednesday, 16 August 2023

V Zrečah so nekateri hudourniki že prestopili bregove. Po siloivitem nalivu so se ceste znova spremenile v reke, voda je dosegla tudi nekatere stanovanjske objekte. Radarsko sliko si lahko ogledate na tej povezavi.

Po besedah zreškega župana Borisa Podvršnika je naliv v pol ure povzročil porast hudournikov in plazove. "Zaradi plazov je zaprtih nekaj cest. Plaz ogroža tudi stanovanjsko hišo," je župan povedal za STA. "To je bila nevihtna celica, ki se je kar vrtela v tem območju med Loško Goro, Padeškim vrhom in Skomarjem. V pol ure je bila toča, voda je odnesla nekaj škarp in ogroža nekaj mostov. Zdaj rešujemo hiše in garaže, da ne teče vanje," je še povedal župan.

 

Posted by Dušan Kamenik on Wednesday, 16 August 2023

Komentarjev 6
  • darko76 07:23 17.avgust 2023.

    Treba bo kaksno škarpo naredit ob takih potokih, pa bo tudi bolje, pa ne bo voda takoj na cesti, vsak gospodar okoli svoje hise naredi kar je treba.

  • Interceptor 00:35 17.avgust 2023.

    Ja, same katastrofe, Ampak ne pozabite, za vse smo krivi mi, ki jemo, pijemo in dihamo/s. Klimatološki paraziti bodo zopet sejali paniko, omenjali klimatske spremembe, spodbujali nestrpnost in poskrbeli za svoje plače, ki jim omogočajo precej dostojno preživetje. Ali smo ...prikaži večo res tako neumni, da jim verjamemo? In jih vzdržujemo z namenjanjem dela svojih prihodkov za njihovo lažno znanost? Naj zaupamo njihovim za lase privlečenim teorijam? Smo res tako neumni?

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 21:48 16.avgust 2023.

    Ubogi ljudje! Ne predstavljam kakšna panika mora zavladati ob tekem deževju.