Slovenija
4030 ogledov

Pacienti ponoči v vrstah, direktorica bi rada nagrado

Ljubljana 19.12.2012 doc. dr. Tonka Poplas Susic (strokovna vodja ZD Lj), novina Saša Despot
Po tem, ko je njen zdravstveni dom zapustilo več kot 30 zdravnikov, je direktorica ZD Ljubljana zaprosila za dodatek za delovno uspešnost.

Direktorica Zdravstvenega doma Ljubljana Antonija Poplas Susič je konec decembra na Mestno občino Ljubljana poslala zaprosilo za soglasje k sklepom Sveta zavoda Zdravstveni dom Ljubljana za določitev višine dela plače za izplačilo redne delovne uspešnosti za leto 2021.

Več kot tisoč evrov dodatka

Za dodatek za delovno uspešnost je zaprosila za dve poziciji – pozicijo direktorice ZD Ljubljana, pa tudi za pozicijo namestnice direktorja za razvoj zdravstvene dejavnosti ZD Ljubljana. Za mesto direktorice ZD Ljubljana želi pet odstotkov osnovne plače direktorice v obdobju med aprilom in decembrom 2021, kar znaša 993,81 evra bruto, prav tako pet odstotkov redne delovne uspešnosti si prizadeva dobiti za mesto namestnice direktorja za razvoj dejavnosti in sicer za obdobje od januarja do aprila 2021, kar znaša 116,17 evra bruto. 

V tem času odšlo 11 zdravnikov

Kot je zunanjo, je zaradi neprofesionalnega odnosa in slabega vodenja direktorice Poplas Susič, je v letu 2021 Zdravstveni dom Ljubljnana zapustilo 11 zdravnikov družinske medicine, nato pa še vsaj 23. zdravnikov, med njimi več najožjih sodelavcev vodstva. Pacienti, ki so se nato želeli opredeliti za novega zdravnika, so pred vrati ZD Ljubljana čakali od zgodnjih jutranjih ur, saj ZD Ljubljana drugega načina opredeljevanja ni uredil. 

Ministrstvo za zdravje je v ZD Ljubljana decembra uvedlo izredni upravni nadzor, skrb glede delovanja ZD Ljubljana pa so izrazili tudi na Zdravniški zbornici.  

V ZD Ljubljana so za 24ur pojasnili, da je izplačilo redne delovne uspešnosti določeno v Zakonu o sistemu plač v javnem sektorju. "Je zakonska obveza in direktor se izplačilu, ki je del plače, ne more odpovedati," pravijo, kar pa drži le deloma, saj se delovno uspešnost nagrajuje z do pet odstotki in ne nujno petimi odstotki.

MOL izplačila brez pomislekov odobril

Mestna občina Ljubljana (MOL) je glede predloga za izplačila redne delovne uspešnosti takoj podala soglasje. Kot je znano, je župan Ljubljane Zoran Janković na strani direktorice. Ko je glede njenega neuspešnega vodenja pomisleke izrazil minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, je Jankovič zahteval, da direktorico Poplas Susič pusti na miru.

Komentarjev 17
  • McBobo 23:11 13.februar 2023.

    To ste komunajzerji volili, to imamo. Nič cvilit, samo plešite dalje.

  • Toma 13:50 13.februar 2023.

    Seveda si jo zasluži! Najman 30% nižjo!!!

  • Naklonsky 13:45 13.februar 2023.

    Mr. Taubi s pomočjo župankovića bosta vse uredila. Do leta 2100, mogoče.