Slovenija
25635 ogledov

Padala kot jajce debela toča, Arso razglasil oranžni alarm

»Kot jajce debela toča, je trenutno padala na območju Lovrenca na Pohorju! Spremljajte radarsko animacijo za natančno lociranje nevihte,« je objavilo neurje.si.

"Nevihte zdaj nastajajo tudi nad Dinarsko pregrado. Močna nevihta je nastala južno od Idrije in se pomika v smeri Razdrtega in Postojne. Trenutno se nahaja nad območjem Nanosa. Spremljajo jo siloviti nalivi, sunki nevihtnega piša, najverjetneje pa tudi večja količina toče!" so objavili okrog šestih zvečer. 

Da je danes nevarnost hude ure, smo poročali že včeraj. Kako naj bi se gibale, lahko preverite tukaj.

Agencija za okolje je za vzhodni del države prižgala oranžni alarm. 

 | Avtor: meteo.si meteo.si

"Danes popoldne je na Koroškem, Štajerskem in v Prekmurju možen razvoj močnejših krajevnih neviht. Ozračje se bo umirilo v večernih urah," se glasi opozorilo. V primeru oranžnega opozorila zaradi neviht agencija za okolje svetuje: "Počakajte na varnem mestu v zgradbi, na prostem poiščite zavetje v zgradbah ali v vozilu. Med nevihto se ne zadržujte pod drevesi ali daljnovodi, udar strele je smrtno nevaren! Ne zadržujte se v bližini hudourniških vodotokov. Ne parkirajte pod drevesi."

Tako se bodo pomikale nevihte

"V prihodnjih urah in popoldan bodo krajevne plohe in nevihte zajele naprej severno Slovenijo, nato pa se bodo pomikale v smeri Hrvaške. Lokalno so možne močnejše nevihte s silovitimi nalivi, sunki nevihtnega piša in točo. Največja verjetnost za nastanek močnejših neviht bo, glede na zadnje izračune meteoroloških modelov, nad Štajersko, možne pa so tudi drugod po državi," je zgodaj popoldne objavilo neurje.si.

Radarska slika kaže, da se nevihta pomika proti jugovzhodu. Radarsko sliko padavin lahko spremljate tukaj.

Več sledi. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • Thomas_Tracy 10:19 24.julij 2021.

    Google zdaj za spletno delo od doma plačuje od 99 do 140 dolarjev na uro. Moja zadnja plača 26395 USD od te enostavne in preproste službe. To je neverjetno in zasluži super. Noben šef, Za več tukaj ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦