Slovenija
27 ogledov

Padavin ne bo

poplave, Ljubljana, Barje, 09_12_10 Žurnal24 main
Vreme. Pred nami oblačen konec tedna.

V prihodnjih dneh se bo ohladilo, vendar padavin ne bo. Konec tedna lahko pričakujemo nekaj oblačnosti; več v soboto, nekoliko manj v nedeljo. Vreme bo prihodnji teden suho, z zimskimi temperaturami, ki bodo zjutraj okoli minus deset, čez dan pa okoli nič stopinj Celzija.

V začetku tedna bo precej jasno brez večjih sprememb. V drugi polovici tedna se bo še nekoliko ohladilo, pa tudi nekaj oblačnosti bo. Napovedana je srednje visoka oblačnost, pravijo na agenciji za okolje.

Umirjanje vodotokov
Hidrološke razmere v ogroženih delih Slovenije se že umirjajo. Visokovodne razmere so še vedno na območju Zasavja, Posavja in na območju reke Krke ter prav tako v spodnjem toku reke Vipave. Reka Ljubljanica še vedno poplavlja Ljubljansko barje, vendar bo njena gladina upadla.

V naslednjih dneh pričakujemo postopno umirjanje. Preostale reke po državi so že začele upadati. Konec tedna lahko pričakujemo tudi umirjanje kraških vodotokov, smo še izvedeli na agenciji za okolje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.