Slovenija
169 ogledov

Padel je prvi sneg

Sneg na Rogli Spletna kamera/Rogla Untur sport resort
Smučišča na nadmorski višini nad 800 metri je pobelilo. Na Kredarici je 17 cm snega. V prihodnjih dneh nas čaka jasno vreme z občasno oblačnostjo, jutranjo meglo in slano.

Vremenoslovci so za danes napovedovali sneg nad 800 metri nadmorske višine. Spletne kamere kažejo, da sneži na Rogli, že včeraj pa smo poročali tudi o prvem snegu na Krvavcu in Veliki Planini. Na Kredarici je višina snežne odeje 17 centimetrov.

Danes bo na Primorskem povečini suho in občasno delno jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. "Drugod bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše v vzhodni Sloveniji," napovedujejo pri Agenciji za okolje. "Pihal bo severovzhodni veter."

Zjutraj in dopoldne bo ponekod tudi megleno. Meja sneženja bo zjutraj med 800 in 1100 metri nadmorske višine, čez dan pa se bo nekoliko dvignila. "Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 10, na Primorskem do 15 stopinj Celzija," pravijo pri Arsu.

Zjutraj megla in slana

Jutri bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 5, ob morju okoli 9, najvišje dnevne od 10 do 16 stopinj Celzija

V četrtek se bo po delno jasnem in po nižinah meglenem jutru od jugozahoda pooblačilo. "Zjutraj bo možna slana," napovedujejo pri Arso. "V petek bo večinoma oblačno, občasno bo deževalo predvsem v zahodni polovici Slovenije, ob morju bodo popoldne tudi nevihte."

Od nedelje do srede bo predvidoma suho, na Primorskem in v višjih legah bo delno jasno, drugod pa bo precej nizke oblačnosti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • kapibara 09:28 11.oktober 2016.

    Čudn... julija pa sonce in toplo..

  • izRODEk 08:33 11.oktober 2016.

    Sneg na Veliki planini. Oktobra. Noro. :)