Slovenija
2 ogledov

Pahor bo pesti stiskal na Kitajskem

Pahor se mudi na večdnevnem obisku na Kitajskem. (Foto: Mediaspeed) Žurnal24 main
Ob 16. uri lahko pričakujemo izpraznjene ulice, pred televizijskimi sprejemniki pa glasne navijače. Pahor bo navijal na Kitajskem, Lahovnik pričakuje zmago z 2:1.

Pahor bo navijal na Kitajskem
Nogometaše bo spremljal tudi premier Borut Pahor, ki je trenutno na obisku na Kitajskem. Tekmo si bo ogledal v enem izmed hotelov v Šanghaju.

V zmago naših močno verjame tudi minister za gospodarstvo Matej Lahovnik, ki je napovedal zmago Slovenije z 2:1. Za Angleže pa je napovedal, da bodo delali ''družbo svojim prijateljem Francozom na poti domov''.

Pri tem je še potrdil, da bodo vsem angleškim turistom z veseljem dali 25-odstotni popust. "Za četrtfinale je popust 50 odstotkov, 100 odstotkov pa, če bomo prvaki. Vse je zavarovano ... Igre naše reprezentance kažejo, da je dobro, da smo to zavarovali,'' je še dodal minister.

Policija bo nadzirala

Iz Generalne policijske uprave so nam sporočili, da bodo ob rednem delu nadzirali tudi mesta, kjer se bo po njihovih predvidevanjih zbralo veliko ljudi ob gledanju nogometnih tekem.

Njihovi podatki pa ne nakazujejo, da bi ob spremljanju preteklih tekem prihajalo do večjih kršitev javnega reda in miru.

Tekmo nestrpno pričakujejo tudi angleški navijači. Da bi si jih lahko tekmo ogledalo čim več, bodo nekateri angleški delodajalci skrajšali današnji delovni dan, otroci pa bodo lahko prej odšli iz šole.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.