Slovenija
17 ogledov

Pahor bo trmasto vztrajal

Žurnal24 main
Po mnenju Martina Schultza Pahor v Sloveniji pelje ambiciozen program. Pahor pravi, da bo trmasto vztrajal, da gre Slovenija skozi reforme, zaradi katerih je še vedno na varni strani.

"Včasih je težko izvajati spremembe, odločitve, ki bi izboljšale državo," je v luči Pahorjevih reform na današnji novinarski konferenci SD dejal Martin Schulz, vodja skupine socialistov v Evropskem parlamentu, in dodal, da mora iti Pahor z reformami naprej.

V koaliciji imamo še marsikaj za postoriti, kljub različnim pozicijam glede pokojninske reforme.
Borut Pahor, predsednik vlade

Predstavil Klevo
Na novinarski koferenci je predsednik vlade Borut Pahor predstavil novo evropsko poslanko, mlado, ambicozno Mojco Kleva.

Kleva je diplomirana politologinja in magistrica lobiranja. Je tudi nekdanja občinska svetnica v Mestni občini Koper in ima ogromno izkušenj tudi v evropskem parlamentu. Delala je kot predstavnica med evropskim parlamentom in Slovenijo. Državni zbor jo je na mesto evropske poslanke potrdil pretekli torek, v Evropskem parlamentu pa jo bodo potrdili šele 9. maja, na dan Evrope.
"Podedovala sem odbor za ekonomske zadeve, kjer se v prihodnjem letu pripravlja pomembna zakonodaja in vodje skupine socialistov v Evropskem parlamentu, glede katerega se še dogovarja s kolegi iz poslanske skupine."

Zakaj socialistom in socialnim demokratom ni uspelo v drugih državah? Ker so ljudem obljubljali preveč, ker so od njih pričakovali preveč socialne države.
Borut Pahor, predsednik vlade

Po besedah Martina Schultza Kleva pripada eni od 27 delegacij evropskih S&D. "Menim, da Pahor v Sloveniji pelje ambiciozen program, da je močan vodja, da je prizadeven in predan, ne le znotraj Slovenije, pač pa tudi na evropski ravni," in dodaja: "Kleva predstavlja novo generacijo poslancev v evropskem parlamentu."

Stanje v državi podobno kot v Nemčiji
Glede trenutnega stanja v državi se je Pahor navezal na Scroederja v Nemčiji, ki se mu je ob odhodu odpovedala celo lastna stranka. Zase pravi, da bo trmasto vztrajal, da gre Slovenija skozi reforme, zaradi katerih je še vedno na varni strani.
"Potrebujemo DeSUS, tudi on potrebuje nas. Z drugačnim stališčem glede pokojninske se da preživeti. Če je še kaj manevrskega prostora za odločitev sindikatov, da ne oddajo podpisov, bi jo zelo podprl," je na konferenci dejal Pahor.

Ravno danes je s položaja ministrice za lokalno politiko in javno samoupravo odstopila Duša Trobec Bučan. Kakšni so odzivi na odstop in ali bo DeSUS odstopil iz koalicije, pa lahko preberete v članku Erjavec grozi z odstopom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.