Slovenija
19 ogledov

Pahor: Do konca leta obe reformi

"Gremo naprej, saj ne potrebujem popularnosti, potrebujem le malo zaupanja javno Žurnal24 main
Po jesenskem sprejetju pokojninske reforme bo tik pred božičem potrjena že tudi zdravstvena reforma, je napovedal premier Pahor. Odgovornost za stavko bodo nosili sindikati, opozarja.

Borut Pahor je na srečanju SD v Opatjem selu na Krasu, kjer je stranka predstavljala svoje županske kandidate, napovedal časovnico dveh poglavitnih reform v svojem mandatu. Obe bosta sprejeti še to leto, Pahor pa žuga s prsti nasprotnikom med sindikati.

Pahor ni želel komentirati najnovejšega dogajanja v zvezi z afero Patrio in vloženo obtožnico proti Janezu Janši.

Kot je poudaril Pahor, je čim prejšnje sprejetje obeh reform nujno, prav tako nujno pa je potrebno zmanjšati porabo v javnem sektorju. Pahor zato vztraja pri zamrznitvi plač v javnem sektorju tudi za ceno stavke. Če bo do nje 27. septembra, kot so napovedali sindikati javnega sektorja, resnično prišlo, Pahor odgovornost prelaga na sindikate.

Pahor je med drugim dejal, da "če se nam uspe prebiti skozi izjemno zahtevne teme letošnje jeseni, potem bomo bomo božič 2010 pričakali z manj kot 100.000 brezposelnimi, s pozitivno gospodarsko rastjo in znižanjem zunanjih dolgov." Premier in predsednik stranke SD sicer še napoveduje, da bomo iz gospodarske krize Slovenci izšli bolj razviti in socialno bolj povezani kot ob začetku krize.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.