Slovenija
579 ogledov

Pahor dopoldne na mejo

Pahor na meji
Predsednik države dopoldne na pot proti meji.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je na zadnji dan letošnjega leta obiskal policiste in vojake, ki skupaj varujejo južno mejo.

Najprej je obiskal policiste in policistke na Policijski postaji Kočevje. Zahvalil se jim je za profesionalno, predano in uspešno opravljeno delo v iztekajočem se letu, ki je potekalo tudi v sodelovanju s Slovensko vojsko, in so ga predsednik in prisotni ocenili kot vzorno. Kot je dejal, je z obiskom želel prisluhniti njihovim izkušnjam in težavam, na katere so naleteli pri delu in jih lahko rešimo le skupaj in v dialogu.

V nadaljevanju je Pahor v Kočevski Reki obiskal tudi 56 (šestinpetdeset) pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske, ki sodelujejo pri varovanju južne meje. V pogovoru jim je izrazil hvaležnost za opravljeno delo v iztekajočem se letu. Kot je dejal, je sijajno, da vojska in policija sodelujeta skladno z njihovimi pristojnostmi.

Predsednik Pahor je obisk pri policistih in vojakih sklenil z novoletnim voščilom in najboljšimi željami za uspešno in varno opravljanje njihovega pomembnega poslanstva tudi v prihodnje. Dejal je, da je ponosen nanje, saj odlično opravljajo svoje delo.

Borut Pahor, predsednik republike Slovenija Slovenija Pahor v poslanici tudi o Krisu

Ob obisku predsednika republike so bili prisotni tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, državna sekretarka v Ministrstvu za obrambo mag. Nataša Dolenc, načelnica Generalštaba Slovenske vojske generalmajorka Alenka Ermenc in generalna direktorica Policije mag. Tatjana Bobnar.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2