Slovenija
751 ogledov

Pahor: Drugih možnosti in kompromisov ni

Borut Pahor zajem zaslona
Predsednik republike Borut Pahor je danes ob ponovnem zaprtju javnega življenja nagovoril državljane in državljanke.

V svojem videonagovoru je izpostavil, da bi brez zaprtja tvegali zdravje in življenja ljudi, ter da drugih alternativ ni. Pahor je pozval k strpnosti in izrazil optimizem glede prihodnosti in zaupanje državljanom.

"Mnenje stroke je jasno in enotno. V bitki s covidom brez enajstdnevnega zaprtja javnega življenja tvegamo zdravje in življenja ljudi. Drugih možnosti in kompromisov ni," je povedal predsednik in se zahvalil strokovnjakom.

Izrazil pa je tudi občudovanje najbolj izpostavljenih ljudi, ki po njegovih besedah skrbijo, da je življenje kljub krizi čimbolj normalno. "Povsod sem naletel na heroje, ki jih navdihuje solidarnost. Po več kot letu dni dela so utrujeni, vendar absolutno prepričani, da bomo naposled uspeli. Nagovarjajo nas, naj nas ne prevzame malodušje in naj ostanemo sočutni in strpni," je povedal v videonagovoru.

Zatrdil je tudi, da se bodo razmere zaradi cepljenja umirile: "Virusa ne bomo premagali tako, da ga ne bo več, ampak tako, da bomo z njim lahko povsem normalno živeli. Strokovnjaki in znanstveniki so prepričani, da smo naposled zlasti zaradi cepljenja temu zdaj zares najbližje."

Videonagovor bo predvajan danes ob 20.00 na RTV Slovenija.

"Prosim vas, poiščimo zdaj v sebi to notranjo moč. Vsak jo ima. Pomagajmo si med seboj in pazimo drug na drugega. Kot vaš predsednik vam popolnoma zaupam, da boste zase in za vse nas storili vse po vaših najboljših močeh."

Komentarjev 9
  • miškolin 14:52 02.april 2021.

    Borute, kdaj se boš pa kaj v EU parlamentu zglasil in malo pojasnil to koloborantsko levičarsko komunistično gonjo zoper dobro delujočo vlado RS in njenega predsednika JJ??? Ti si prvi, ki bi moral ukrepat zoper ta levičarski primitivizem v državi ...prikaži več in zagovarjat vrednote naroda ne pa vrednote štirih petih primitivcev, ki si hočejo na silo, z lažmi in z svojo pokvarjenostjo lastiti državo . Boš raje molčal in prispeval k novi državljanski vojni??? Kot predsednik države RS se že vzami v roke!!

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 12:59 02.april 2021.

    Nepotreben politik na nepotrebni funkciji je imel nepotreben govor.

  • Kirka 07:31 02.april 2021.

    Pojdi se gledat v špegu in podrajsaj se po ograji, nam pa daj mir .