Slovenija
17 ogledov

Pahor ga ne pokliče

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
"Čakata nas še dve leti propadanja, potem pa bomo videli ... Ignoranca, podkupljenost in lažnivost slovenske vlade nam režejo vejo, na kateri sedimo," je bil danes črnogled Zmago Jelinčič Plemeniti.

"Ne vem, ali bo Pahor uspel pet sekund pred dvanajsto kaj rešiti," je bil kritičen prvak SNS, ko je predstavljal stališča poslanske skupine SNS glede aktualnih aktivnosti premierja Boruta Pahorja. "Najprej bomo govorili dva jezika, potem samo hrvaškega ..."

"Zagreb prevzema vodenje slovenske politike"

Po Jelinčičevem mnenju so "povsod škandali in čudne zadeve", gospodarska situacija je vse slabša, Zagreb pa prevzema vodenje slovenske zunanje politike "in kot kaže, tudi notranje". To pa je možno zato, meni Jelinčič, ker se politika izvaja "nekonsistentno, brez znanja in pameti". Trditev je ilustriral z dopustovanjem premierja Pahorja na hrvaških Brionih. "Po ljubezenskem sestanku v Bohinju se je odpravil na Brione. Kaj takega ni dopustno − da gre visoki politik na dopust v državo, s katero ima nerešene probleme − sploh če je premier!"

Delitev sveta na pole se spet pojavlja in se bo zgodila.
Zmago Jelinčič

 

Politični fiasko ali del velikega načrta
"Pahor je bodisi velik lažnivec bodisi ignorant − ali pa počne, kar mu gospodarji velevajo," je razvijal svoje mnenje o politiki premierja Jelinčič. Povzel je študijo ameriške obveščevalne agencije CIA o bodoči razdelitvi Evrope po razpadu EU, ki naj bi se zgodil med letoma 2020 in 2025. "Delitev sveta na pole se spet pojavlja in se bo zgodila. Razdelitev teritorija nekdanje Jugoslavije je podobna kot v Jaltskem sporazumu iz leta 1944, kjer naj bi se južni del priključil ruski sferi, severni del pa naj bi šel k ameriški oziroma zahodni interesni sferi. Z naravoslovnega vidika je to logično. Enostavno povedano: če nimaš dveh moštev, ne moreš igrati fuzbala," je Jelinčič napovedal vnovično geopolitično delitev sveta. "Ta delitev, kot kaže, je bila Pahorju vsajena v glavo in zapovedana, naj to zadevo pelje naprej. Kajti tako druženje s Kosorjevo na Brionih, kjer je že prej bival srbski predsednik Boris Tadić, nekaj pove ..."

O konfederaciji s Hrvaško
K temu po Jelinčičevo sodi tudi srečanje Pahorja s premierjem Republike srbske Miloradom Dodikom, "ki ne sodi v rang premierja države". Pahor bi moral po njegovo odpotovati v Sarajevo "in Dodik bi lahko prišel k njemu. Ne pa da gre Pahor na obisk k Dodiku!" Po Jelinčičevo gre za diplomatski in politični fiasko prve vrste. "Lahko pa da je ta fiasko zahtevan od ZDA, da se pelje zadeva v to smer," je še dodal.

"Restitucija Jugoslavije je bližja, kot se nam dozdeva. Konec koncev bi človek mislil, da se nadaljujejo tiste težnje po nekakšni konfederaciji s sosednjo Hrvaško, ki jo je, zanimivo, že v času druge svetovne vojne zahteval hrvaški politični vrh. Če vzamemo v roke knjigo Dušana Željeznova Rupnikov proces, Ljubljana, 1980, v njej točno piše, kaj hočejo Hrvatje. Enostavno − pripojiti slovensko nacionalno ozemlje k Hrvaški."

Zahteva po restituciji Jugoslavije s strani ZDA je tako močna, da je pripravljen poklekniti in delati, karkoli mu gospodarji rečejo.
Zmago Jelinčič

 

O dolgu hrvaških varčevalcev Ljubljanske banke
"Pahor in Kosorjeva sta se dobila in sta se po silnem objemanju in kuševanju baje zmenila, da se bo zadeva rešila v najkrajšem času. Ko je Pahor rekel, da bomo to urejali v povezavi z Uradom za nasledstvo, je treba povedati, da je Ivo Sanader 14. julija 2005 ukinil ta vladni urad in da ga Hrvaška sploh nima. S kom se bomo potem pogovarjali? Sami s seboj! Oziroma lagali še naprej. Kot kaže, se je Pahor pokazal kot velik lažnivec. Razen če ni velik ignorant. Ali oboje skupaj. Ali pa je zahteva po restituciji Jugoslavije s strani ZDA tako močna, da je pripravljen poklekniti in delati, karkoli mu gospodarji rečejo."

Jelinčič je tudi navedel hrvaško vladno uredbo iz leta 1991, po kateri so devizne vloge hrvaških državljanov pri bankah, ki so poslovale na ozemlju Hrvaške, postale del javnega dolga Hrvaške. "Ali so naši gospodje tako bedasti, da tega ne vedo, ali jih je kdo kupil, da tega ne vedo, ali tega ne smejo vedeti" je sklenil misli o nedavnem bohinjskem dogovoru med Pahorjem in Kosorjevo prvak SNS.

Netočni odzivi novinarjev
Jelinčič je bil kritičen tudi do novinarskega ceha, saj "sedma sila zadev ne razume in se napačno odzove". Po njegovem je precej netočnosti v medijih, ker "marsikdo ne opazi dejanskega stanja, morda pa ga ne sme opaziti". Novinarji naj bi ga pogosto le deloma povzemali ali pa njegove izjave iztrgali iz konteksta.

"Pahor nima časa za opozicijo"
Na vprašanje, kaj bo Jelinčič konkretnejšega naredil ob vsem tem črnem političnem scenariju, je odvrnil, da na ravni pogovorov ne more dosti ukreniti: "Pahor se sestaja s Kosorjevo in Zagrebom zelo pogosto, zdaj je celo pri njih na počitnicah. Za opozicijo pa nima časa. Misli tudi, da nihče nič ne ve − razen njega in njegovih gospodarjev. In zato ni treba nikogar ničesar vprašati. Kaj naj naredim, če me Pahor ne pokliče? Naj grem tja in ga cukam? Naj uletim na Brione in ga prosim, naj me sprejme, če bo imel čas med pogovorom s Kosorjevo, kakšnim zunanjim ministrom ali kakšnim nižjim uradnikom?"

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.