Slovenija
993 ogledov

Pahor in Milovanovič o meji in schengenu

Borut Pahor in Zoran Milanović
1/15
Anže Petkovšek Prvo srečanje predsednika republike Boruta Pahorja z novim hrvaškim predsednikom Zoranom Milanovićem ob delovnem kosilu na Otočcu
Pahor in Milanović za reševanje odprtih vprašanj med državama.

Predsednik republike Borut Pahor in njegov hrvaški kolega Zoran Milanović sta se danes na prvem srečanju na Otočcu zavzela za reševanje odprtih vprašanj med državama. Vladi v Ljubljani in Zagrebu sta pozvala, naj naredita vse, da bodo odnosi med državama na vseh področjih odlični.

Pahor in Milanović sta v izjavi za medije po pogovorih povedala, da sta se dotaknila vseh odprtih vprašanj med državama, kot sta meja in vstop Hrvaške v schengensko območje, pri čemer sta se strinjala, da ne bodo rešena čez noč.

Vstop Hrvaške v schengen obremenjen z arbitražo

Pahor je poudaril, da je vstop Hrvaške v schengen v interesu Slovenije, vendar je opozoril, da bo odločitev v Ljubljani obremenjevalo, če arbitražna odločba o meji med državama ne bo uveljavljena.

Kot je dejal, si prizadeva, da bi prišlo do vzajemnega dogovora o načinu uveljavitve arbitražne razsodbe, ker bi po njegovem mnenju to olajšalo odločitev o hrvaškem članstvu v schengnu.

Milovanović: Največ koristi bi imela Slovenija

Milanović je dejal, da bi imela največje koristi od vstopa Hrvaške v schengensko območje Slovenija, saj bi se zunanja meja EU prestavila na mejo z BiH.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • wolf.ata 16:53 27.februar 2020.

    ne bo ne,sedaj, če bo v vladi bo druga pesem, drugače pa,hrvatje treba bo mejo sprejeti,potem pa bo,pa glede Lj.banke bi jih malo držali....

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 16:46 27.februar 2020.

    Plešati mojstr bo dovolil vstop v schengen ustašotom,sej ga po moje držijo za jajca zarad frač in ostalih rekvizitov?