Slovenija
22 ogledov

Pahor jutri o kandidatih

LDS o kandidatih za ministre. Anže Petkovšek
Premier Borut Pahor je po predsedstvu stranke dejal, da bo listo kandidatov za ministre v državni zbor poslal v četrtek. Z listo kandidatov se je strinjala tudi LDS, Pahor pa bo o imenih spregovoril jutri po seji vlade.

"DZ bom pred glasovanjem nagovoril z željo, da listo podprejo, s tem izrečejo zaupnico vladi in omogočijo, da bi vlada do izteka mandata opravila tisto nalogo, za katero ta hip sodim, da je kratkoročno in dolgoročno odločilnega pomena za razvoj Slovenije. To je, da Slovenija z ukrepi gospodarske, socialne, finančne in druge politike ostane v zdravem jedru evroskupine," pojasnjuje Pahor.

Po njegovih besedah se bo po tem, ko bo v četrtek listo kandidatov posredoval v DZ, zelo hitro odvrtel proces odločanja o njih. To, da na njih veže zaupnico, se mu zdi "pošteno pa tudi odgovorno, saj na ta način dobim odgovor na vprašanje, ali ta vlada uživa dovolj veliko podporo v DZ".

Z imeni se strinja LDS

Liberalna demokracija Slovenije je potrdila listo ministrskih kandidatov. Stranka sicer nima težav s tem, da bodo imeli dva ministra in ne treh. Orešič pa po njihovem mnenju ne bi smel biti sporen za nikogar, ker deluje v energetiki zunaj Slovenije in ima dovolj dober pregled nad njo.

Stranka SD bo kandidate po vsej verjetnosti podprla

Metka Tekavčič, predsednica ljubljanskega mestnega odbora SD, je pred srečanjem vodstva stranke, na kateri bodo odločali o imenih novih ministrov, dejala, da meni, da bo lista verjetno podporo dobila:

"Ne zato, ker bi kdo verjel, da je res odlična ali da je vlada Boruta Pahorja res odlična, ampak zato, ker je to precej racionalno za delovanje države, in na drugi strani zato, ker večina poslank in poslancev in političnih 'liderjev' deluje s figo v žepu." Da bodo kandidati podporo dobili, sta ocenila tudi Janja Klasinc in Matevž Frangež.

Državni zbor mora o kandidatih odločati najkasneje do 23. septembra, predvidoma pa bodo odločali 19. septembra.

Več preberite tukaj.

Komentarjev 1
  • 1111 09:41 07.september 2011.

    Pahor, odidi.....TAKOJ!