Slovenija
24 ogledov

Pahor ne bo dežurni kritik, zmaga vse bližje

Borut Pahor Anže Petkovšek
Predsedniški kandidat Pahor je ob robu postavljanja novega mostu po nedavnih poplavah zatrdil, da ni advokat sedanje vlade, a da kot predsednik države tudi ne namerava biti njen dežurni kritik.

Borut Pahor je z ekipo danes ponovno zavihal rokave in dan preživel pomagal v zaselku Prhanija v občini Črna na Koroškem, kjer je pomgal postavljati nov leseni most čez hudourniški potok. Sterega je odnesla nedavna ujma.

Ob robu akcije je priznal, da je že utrujen od številnih ativnosti, komentiral pa je tudi trenutno predsedniško tekmo, predvsem vprašanje alternative, potem ko se je tako s protikandidatom Danilom Türkom kot vodjem PS Zoranom Jankovićem "zapel" glede svoje (ne)podpore aktualni vladi Janeza Janše.

"Naj bom torej jasen, vsi smo zamenljivi, tudi ta vlada, vendar mora biti alternativa zanjo in alternativa je, zelo jasno moram to povedati, če se pojavi kandidat za sestavo vlade in dobi politično večino v parlamentu. V tem primeru pa je alternativa. Zato pravim, da zdaj v tem hipu ne vidim alternative," je po poročanju STA dejal Pahor.

"Jaz nisem advokat te vlade. Vendar moram tudi povedati, da kot bodoči predsednik ne bom dežuren kritik te vlade. Če se bo pokazal nekdo, ki bo imel politično večino in bo torej prepričal večino poslancev, da uživa večje zaupanje od te vlade, bo ta mandat tudi dobil," je še povedal dejal Pahor in dodal, da je prvi, ki ima to pravico znova poskusiti, prvak Pozitivne Slovenije Zoran Jankovič, ker je zmagal na volitvah.

Türk: Alternativi sta opozicija in tehnična vlada

Na Pahorjeve besede minulih dni, da trenutno ni prave alternative zdajšnji vladi, se je na klavzuri DeSUS-a odzval tudi Türk. Kot je dejal, to ne drži, saj v demokraciji alternative vedno obstajajo. Najprej je po njegovem mnenju treba iskati vsebinske alternative politiki, ki očitno ne daje pravih učinkov, in če se izkaže, da je treba narediti spremembe na vladni ravni, je tudi tukaj treba iskati alternative. Te pa vedno so, zato imamo opozicijo in možnost sestave tehnične vlade, je dejal Türk.

Komentarjev 13
  • Žurnalček 02:23 29.november 2012.

    Žurnal GOTOF SI !

  • Žurnalček 02:22 29.november 2012.

    Žurnal GOTOF SI !

  • Žurnalček 02:21 29.november 2012.

    Žurnal je izključil svojo stran za 2 dni na komando Firerja, Izključite vi Žurnal za zmeraj! SDS TROBILO !