Slovenija
15 ogledov

Pahor o nadaljnjih ukrepih

Pahor Golobiču: Ne računaj, da bo stranka SD imenovala novega mandatarja. (Foto: Žurnal24 main
Neuradno: Pahor na seji vlade Golobiču rekel, naj ne računa na to, da bo stranka SD imenovala novega mandatarja.

 

Odzivi na rekonstrukcijo
Predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec je dejal, da rekonstrukcije vlade ne more biti, če se hkrati ne izvede rekonstrukcija državnega zbora, povabila v preoblikovano vlado pa ne bi sprejeli. Po njegovem mnenju so ta trenutek najprimernejša rešitev predčasne volitve. Stranka se po njegovih besedah že intenzivno pripravlja na nove volitve, na katerih želijo premagati SDS, ki ji ta trenutek kaže najbolje.

Bogdana Baroviča iz SNS poziv Zaresa in LDS ne preseneča, saj meni, da so s tem le odkrito pokazali svojo namero, da želijo od vsega začetka prevzeti oblast in zamenjati premierja.

O aktualnem političnem stanju v državi bodo popoldne razpravljali tudi na seji sveta SDS, kjer so že večkrat pozvali k predčasnim volitvam.

Predsednik vlade Borut Pahor se na zahteve LDS in Zaresa včeraj ni odzval, saj je bil na obisku na Hrvaškem. Je pa po naših neuradnih podatkih Pahor na seji vlade rekel prvaku Zaresa Gregorju Golobiču, naj ne računa na to, da bo stranka SD imenovala novega mandatarja, pa kdorkoli že bo.

Poslanci SD so sicer že v torek izrazili podporo Pahorju, a hkrati dejali, da bo precej odvisno od potez koalicijskih partneric.

Podpredsednik SD Igor Lukšič pa je danes dejal, da stranka še vedno podpira svojega predsednika ter da stranka predsednika voli na kongresih in ne vmes, kadar se katera od drugih strank spomni, da bi bilo treba narediti zamenjavo ali pa bi to želelo javno mnenje.

Glede postavljenih pogojev Zaresa stranki SD je Lukšič dejal, da ima vsaka stranka možnost, da postavlja pogoje. "Mi kot največja stranka pa imamo malo drugačno odgovornost – skrbeti moramo za državo. To, kar se dogaja v notranjepolitičnem prostoru, ima namreč pomemben vpliv na položaj Slovenije na mednarodnih trgih, zlasti bančnih. Zato ni nobenega razloga, da bi poslabševali položaj Slovenije v svetu," meni podpredsednik SD.

Ultimat Zaresa in LDS
Po ponedeljkovem sestanku s predsednikom Zaresa Gregorjem Golobičem in predsednico LDS Katarino Kresal je Pahor povedal, da v koaliciji razmišljajo o interventnem zakonu in rebalansu proračuna, dopušča pa tudi možnost, da bi vlada predlagala zgolj rebalans proračuna.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.