Slovenija
20280 ogledov

Pahor oddal svoj glas. Za koga? To je povedal.

Borut Pahor Saša Despot
Predsednik republike Borut Pahor je po glasovanju na volitvah predsednika republike državljanke in državljane pozval k udeležbi na volitvah.

Borut Pahor je opozoril na nujnost udeležbe na nedeljskih predsedniških volitvah. "Vaš glas prispeva k odločitvi, kdo bo pet let predsednik ali predsednica republike," je povedal predsednik, "to je pomembna naloga, pomembno delo in poslanstvo. Opravljati ga mora nekdo, ki ima voljo in strast za to."

Prav tako se je obregnil ob dejstvo in trditev, da ima predsednik pičle naloge. Povedal je, da so predsedniške naloge prav tako pomembne, saj je njegova naloga, da povezuje in krepi narodno ter državljansko skupnost.

"Časi, ki prihajajo, ne bodo običajni časi," je še posvaril in ob tem omenil posledice, ki jih ima vojna v Ukrajini na Evropo ter posledično na nas. "V tem času mora predsednik skrbeti za povezano Slovenijo in ji dati moč," je ocenil.

Pahor kandidatom: "Kaj boste počeli, če boste izvoljeni?"

Predsednik republike se je odzval tudi na kritike, ki zadevajo njegovo domnevno neaktivnost oziroma nekomentiranje nekaterih družbenih dogajanj, pri čemer je izpostavil nekaj svojih dosežkov, med drugimi iniciativo Brdo-Brioni in spomenik žrtvam vseh vojn.

''Večina kritik, ki so letele na mojih deset let predsedovanja državi, so zadevale mojo domnevno tišino pri pomembnih zadevah. Tudi kritiki vedo, da sem se oglašal, toda ne na način, ki bi zadovoljil njihova pričakovanja. Ta kritika je pomembno vplivala na celotni potek volilne kampanje, saj se je zdelo, da morajo kandidatke in kandidati za predsednika republike imeti zelo jasen odnos do vseh vprašanj, ki so praviloma v pristojnosti državnega zbora ali vlade. V tem smislu nisem edini, ki pogrešam odgovor na vprašanje, kaj boste počeli, če boste izvoljeni za predsednika republike?'' je dejal Pahor.

O svoji odločitvi na volitvah se Pahor ni izjasnil.

Zdravniki Slovenija Sindikati javnega sektorja so besni
Komentarjev 10
  • radovednica 07:49 24.oktober 2022.

    Vsi tile kandidati naj se enkrat za vselej spokajo v maloro, da jih ne vidimo več. Zakaj sploh potrebujemo neko lutko v obliki "kao" predsednika, kaj pa je njegova vloga? Aja, da deli "jabolka navdiha". Kozlarija. Samo, da imamo nekaj ...prikaži več stroškov več. Da se blamira tako kot se je dosedanji. Če že mora biti, potem mora biti "res persona par elcelence" in ne vsak klovn, ki ima pet minut časa, kar tile "Kekci", vsi po vrsti so.

  • leonardo 07:56 21.oktober 2022.

    Če bi bil tak predsednik kot je opisal, da bi predsednik moral biti, bi bil tudi moj predsednik.

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 07:27 21.oktober 2022.

    Zdaj mu ni treba več drva sekat