Slovenija
12859 ogledov

Pahor pomagal postaviti Guinnessov rekord

Borut Pahor Saša Despot
Predsednik republike Borut Pahor se bo zelo verjetno vpisal v knjigo rekordov. Poleg njega pa še okoli 570 drugih udeležencev zanimivega dogodka.

Na smučišču Cerkno je danes potekal dogodek "Košna u snežet", na katerem so želeli postaviti Guinnessov rekord za najbolj množično ročno košnjo trave. 

Glede na napovedi se društvu čez nekaj mesecev, po odobritvi organizacije, z udeležbo 570 koscev tudi obeta mesto v Guinnessovi knjigi rekordov. Predsednik Društva podeželske mladine Škofja Loka Klemen Mezeg je bil po poročanju STA  nad dogajanjem navdušen in je dejal, da je dogodek potekal še bolje, kot so si zamislili.

Na Smučarskem centru Cerkno je bilo živahno ves popoldan, osrednji del, podiranje rekorda, pa se je začel ob 15. uri. Kosci so morali v najmanj dveh in največ petnajstih minutah pokositi točno izmerjeno parcelo v velikosti štirih kvadratnih metrov. Sodelujoči pri podiranju svetovnega rekorda so si morali zagotoviti svojo ročno koso in primerno obutev.

Povabilu društva se je odzval predsednik republike Borut Pahor, ki je tudi sam poprijel za ročno koso. Ob tem je čestital društvu za organizacijo dogodka in pohvalil pridnost in inovativnost današnjih mladih gospodarjev kmetij. Med kosci sta bila tudi župan Občine Cerkno Jurij Kavčič in prvi mož Družbe Postojnska jama Marjan Batagelj.

Prireditev so spremljali številni obiskovalci, ki so bodrili kosce in kosice vsaj treh generacij. Najmlajši med njimi je štel 16 let, najstarejši udeleženec pa 88 let. Udeležba je bila tudi mednarodna, saj so kosili tudi gostje iz Južne Afrike, Velike Britanije in Poljske.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Avatar Leon
    Leon 16:51 13.avgust 2018.

    Zdaj zaori, pesem o svobodi, preko logov in gozdov, po vsem svetu zaplovi do vseh slovenskih tlačenih domov. Da svoboda je zas'jala , naš sovražnik je že strt, ti slovenska domovina, zdaj pot k svobodi je odprt.

  • Avatar Leon
    Leon 16:36 13.avgust 2018.

    Pahor pomagal postaviti Guinnessov rekord...............SRAM ME JE DA SEM SLOVENC !

  • miki1234 07:16 13.avgust 2018.

    rekord za samovšečnost in samopromocije... prekaša tudi murkota