Slovenija
41 ogledov

Pahor posodil svojo nogo

Borut Pahor Youtube
Danes je mednarodni dan boja proti minam. ITF Ustanova za krepitev človekove varnosti se tudi letos pridružuje mednarodni akciji "Posodi svojo nogo - zavihaj hlačnico", ki opozarja na nevarnosti min in poziva k solidarnosti z žrtvami tega nevarnega orožja.

Kampanja Posodi svojo nogo, ki se ji že drugo leto zapored pridružuje ITF, ozavešča ljudi po vsem svetu o žalostni resničnosti, ki jo povzročajo mine. Te so poceni orožje, ki najpogosteje prizadene revnejša območja sveta, in predstavljajo veliko nevarnost za nedolžno civilno prebivalstvo še leta po končanih konfliktih.

Vsako leto zaradi min umre več tisoč ljudi, še več pa je tistih, ki jih mine ranijo in pohabijo, a jim kakovostna obravnava, rehabilitacija in reintegracija v družbo pogosto niso dostopne in ostajajo težko zaznamovani za vse življenje. Letošnja kampanja si prizadeva, da bi se tudi žrtvam min povsod po svetu zagotovilo enakopravno uživanje vseh človekovih pravic in temeljnih svoboščin skladno z mednarodno konvencijo o pravicah invalidnih oseb.

Kampanjo podprlo več znanih Slovencev

Kampanjo Posodi svojo nogo, ki poteka od sredine marca, so letos podprli predsednik republike Borut Pahor, igralca Rade Šerbedžija in Sebastijan Cavazza, olimpijca Urška Žolnir in Primož Kozmus, glasbeni skupini Mi2 in Tide, Vlado Kreslin, slovenski smučarski skakalci in mnogi drugi. Za kampanjo so posneli video, ki je objavljen na portalu YouTube.

Letošnja kampanja poteka na spletni strani Posodisvojonogo.si ter družbenih omrežjih Facebook in Twitter, ob današnjem dnevu boja proti minam pa pripravljajo tudi prireditev na ljubljanskem Prešernovem trgu.

Komentarjev 4
  • macko 20:50 05.april 2013.

    vse OK Borut, ampak jutri zjutraj se pa vseeno kakšnega konkretnega dela loti....

  • korisnik_5299 21:15 04.april 2013.

    Do kdaj nas bodo še poneumljali s takimi stvarmi?! Izdelovalci in prodajalci orožja "ozaveščajo" ljudi? Kakšna pa je razlika, če ti mina odtrga noge ali ti ostrostrelec pošlje metek? Ali pa ti bombe, rakete,... uničijo imetje, zdravje in celo življenje!? ...prikaži več Ljudje, ki so najmanj prikrili slovensko orožarsko afero, danes sodelujejo pri tej akciji! In za take nebuloze mnogi dobivajo v nebo vpijoče plače? Ko bodo prepovedali izdelavo in prodajo orožja, naj razglašajo, take neumnosti me pa razbesnijo!

  • KOJAK 18:49 04.april 2013.

    ŠKODA KER JE NI DOBIL... NOGE NAMREČ.