Slovenija
621 ogledov

Pahor: Prej ali slej bomo virus obvladali

Borut Pahor zajem zaslona
Predsednik republike Borut Pahor je nagovoril državljane.

Predsednik republike Borut Pahor je v nagovoru poudaril v govoru, v krizi skupnost strne vrste. "Zdaj je tak čas. Bodimo pogumni in odločni, a strpni in potrpežljivi. To je zlasti pomembno za politiko, ki naj si iskreno prizadeva za medsebojno spoštovanje in sodelovanje," je dodal predsednik.

Predsednik se je na državljane obrnil ob današnji razglasitvi epidemije novega koronavirusa. Kot ugotavlja, v drugo že vemo, da smo se skupaj sposobni uspešno spopasti z njim. "Prej ali slej ga bomo tudi obvladali, o tem ni dvoma," je prepričan, četudi priznava, da je do tja verjetno zelo težka pot. A prehodili jo bomo skupaj, je navedel in dodal, da je zdaj solidarnost dobesedno življenjskega pomena.

Ob tem je dodal, da ga kljub skrbem prevzema ponos. "Kot vaš predsednik občudujem vašo mirnost in razsodnost, srčnost, vašo človečnost. Te noben virus ne more premagati. Zato vem, da bomo skupaj zmagali," je povedal predsednik.

Poudaril je še, da imajo prebivalci različna mnenja o virusu in tem, kako ga premagati. "A virus napada brez izjeme, ne glede na to, kaj si kdo misli o njem," je povedal Pahor.

Pozval je predvsem k skrbi za ranljive, nanje pa mora v času zdravstvene krize in njenih gospodarskih in socialnih posledic paziti tudi država, je še dodal. "V takih težkih časih moramo skrbno krepiti vrednoti pravičnosti in enakosti," je dejal državljanom.

Predsednik pa je v nagovoru izrazil tudi hvaležnost vsem, ki tvegajo svoje zdravje za zdravje in kolikor toliko normalno življenje drugih. Pozval je, da tudi zavoljo njih dosledno spoštujemo navodila in priporočila pristojnih.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 9
 • jezero 07:33 21.oktober 2020.

  Vemo, kdo ga je izvolil!

 • Avatar DagobahCitizen
  DagobahCitizen 08:09 20.oktober 2020.

  Sram te bodi … Propagando odrešeniku si nekam vtakni. Prišel bo čas, ko bo sprejemanje politične odgovornosti z nasmeškom premalo.

 • Avatar Leon
  Leon 07:45 20.oktober 2020.

  NO COMMENT