Slovenija
18 ogledov

Pahor: Radićevo sem podprl

Pahor ocenjuje, da je Radićeva postavila pogoje za gospodarno, učinkovito in tra Žurnal24 main
Premier Borut Pahor poudarja: ministrico za gospodarstvo Darjo Radić sem podprl pri zamenjavi nadzornikov HSE in od tega ne nameravam odstopiti.

Ob robu današnje seje državnega zbora je predsednik vlade Borut Pahor poudaril, da je pri zamenjavi nadzornikov HSE podprl ministrico za gospodarstvo Darjo Radić, in spomnil, da je problem šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj (Teš 6) odprl ravno on.

Kot je pojasnil, se je konec leta 2008 začelo postavljati vprašanje, ali se naložba, vredna 1,2 milijarde evrov davkoplačevalskega denarja, izplača. "Mislim, da se, saj obstaja časovno okno, v katerem brez Teša 6 ne moremo biti energetsko suvereni."

Pravi še, da je ministrica ocenila, da "potrebujemo zamenjavo na vrhu", da bi lahko prišli do transparentnega in gospodarnega vodenja, sam pa jo je "pri tem podprl in od tega ne mislim odstopiti niti za milimeter".

Dejal je še, da je morebitna zamenjava direktorja Teša Uroša Rotnika "stvar ministrice in nadzornega sveta", in zanikal, da bi bilo dogajanje okoli tega politično motivirano s strani Zaresa.

Poslancem odsvetoval "avanturo interpelacijo"
Komentiral je tudi zamisel nekaterih poslancev SD, ki naj bi razmišljali o interpelaciji ministrice. Po njegovih informacijah to ni bila ideja njegovega strankarskega kolega Bojana Kontiča. "Je pa zamisel nekaterih, ki sem jim to avanturo odsvetoval," je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.