Slovenija
10 ogledov

Pahor s tožbo nad Kramarja

Kramar je zanikal, da je v času, ko je bil šef NLB, vedel za Golobičevo povezano Žurnal24 main
Državno pravobranilstvo zaradi izplačane nagrade pripravlja tožbo zoper nekdanjega predsednika uprave Nove Ljubljanske banke (NLB) Marjana Kramarja.

To je po seji vlade povedal premier Borut Pahor. Podrobnosti ni navedel. Kramar, ki je NLB vodil od februarja 2004 do konca letošnjega januarja, naj bi po dostopnih podatkih ob odhodu s položaja dobil nagrado v višini milijon evrov bruto. Ob objavi, da je bila nagrada izplačana, je vlada od Kramarja zahtevala njeno vračilo, a se ni odzval. Vlada je zaradi izplačila nagrade Kramarju zahtevala sklic skupščine NLB, katere datum še ni določen. Pahor je danes med drugim izrazil pričakovanje, da bo vlada oziroma finančno ministrstvo v nadzorni svet banke predlagala ljudi, ki še niso sedeli v njenem nadzornem organu, s svojim ugledom pa bodo povečali zaupanje v največjo slovensko banko.

Omejitev koriščenja pomoči države
Vlada sicer pripravlja takšne spremembe zakona o javnih financah, s katerimi se bo koristnikom različnih pomoči države pri odpravljanju posledic finančne in gospodarske krize prepovedalo kreditiranje, podaljševanje oziroma zavarovanje kreditov iz menedžerskih prevzemov. Besedilo naj bi uskladili prihodnji teden. Finančni minister Franc Križanič je po seji vlade povedal, da se glede omenjenih določb še usklajujejo z Banko Slovenije. Vlada je tako obravnavo te točke prekinila, uskladitev člena pa je napovedal za prihodnji teden, in sicer tako, da ne bi resneje ogrozili slovenskega finančnega sistema.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.