Slovenija
13 ogledov

Pahor se je srečal s Sanaderjem

24_02_09_nik_pahor_sanader2 Žurnal24 main
Hrvaški premier Ivo Sanader je povedal, da se je zjutraj v Bruslju sestal s predsednikom vlade Borutom Pahorjem.
"Zjutraj sva se sestala, pogovarjala sva se in izmenjala mnenja o aktualnih razmerah, kar je vedno dobro. Menim, da je vselej dobro, da se pogovarjava in srečujeva," je dejal hrvaški premier.

Ocenil je, da je skupna izjava o neprejudiciranju meje, o kateri so se v torek pogovarjali komisar za širitev Olli Rehn ter zunanja ministra Slovenije in Hrvaške, Samuel Žbogar in Gordan Jandroković, "velik korak naprej in da zavrača razlog slovenske blokade".

Hrvaški premier od skupine za posredovanje pri reševanju vprašanja meje še vedno pričakuje, da mandat te skupine vodi k mednarodnemu sodišču. "Menimo, da politično risanje meje ni nikoli dobro in prinaša dodatne težave, namesto da bi jih rešilo," je dejal.

Hrvaški premier je tudi napovedal skorajšnje srečanje z nemško kanclerko Angelo Merkel, s katero se sicer danes oba udeležujeta vrha največje skupine v Evropskem parlamentu, Evropske ljudske stranke (EPP), ki tradicionalno poteka pred vrhom EU. "Kmalu bo sestanek s kanclerko," je dejal Sanader.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.