Slovenija
6 ogledov

Pahor si želi nove Rehnove pobude

Pahor si želi novega predloga Ollija Rehna. Žurnal24 main
Premier Borut Pahor je ob robu koalicijiskega vrha dejal, da si želi novega predloga evropskega komisarja Ollija Rehna glede reševanja slovensko-hrvaškega mejnega vprašanja.
''Želim si, da bi prišlo do nove Rehnove pobude, ki bi upoštevala slovenske predloge," je premier Borut Pahor povedal ob robu današnjega koalicijskega vrha na Brdu pri Kranju. S hrvaškim kolegom Ivom Sanaderjem sta se v minulem tednu slišala,v bližnji prihodnosti pa bi se utegnila tudi srečati.

Pahor in Žbogar med posvetom. © Ksenija Koren

 
Pahor se je po koalicijskem vrhu o napovedanjem srečanju Žbogar-Rehn-Jandroković med sprehodom po Brdu pogovarjal z zunanjim ministrom Samuelom Žbogarjem .

Blizu rešitve?
Evropski komisar Olli Rehn je  že v četrtek dejal, da je že skrajni čas, da se konča proces iskanja rešitve slovensko-hrvaškega mejnega vprašanja. V ponedeljek se bo tako Rehn najprej sestal s predsedujočo trojko EU, ki jo sestavljajo Francija, Češka in Švedska, nato pa se bo sešel še s slovenskim in hrvaškim zunanjim ministrom za zunanje zadeve, Samuelom Žbogarjem in Gordanom Jandrokovićem . Češko predsedstvo je poudarilo, da ponedeljkovi pogovori ne pomenijo pritiska na nobeno od strani. Edini cilj pogovorov je narediti korak naprej.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.