Slovenija
4778 ogledov

Pahor v nasprotju z Janšo takoj čestital Bidnu

Borut Pahor in Janez Janša Anže Petkovšek
Predsednik države verjetno tudi v luči premierjevih dejanj upa, da bosta Slovenija in ZDA ostali prijateljski državi.

Predsednik republike Borut Pahor je demokratu Josephu Bidnu čestital za zmago na ameriških predsedniških volitvah. Zavzel se je za to, da bi Slovenija in ZDA ostali prijateljski državi in trdni zaveznici.

"Spoštovani gospod novoizvoljeni predsednik Joe Biden, dovolite mi, da vam v imenu Republike Slovenije in v svojem osebnem imenu iskreno čestitam ob vaši izvolitvi za 46. predsednika Združenih držav Amerike," je v čestitki, objavljeni na Twitterju, zapisal Pahor.

Ob tem je izrazil zadovoljstvo nad odličnimi in prijateljskimi odnosi med Slovenijo in ZDA, ki izhajajo iz številnih vezi med narodoma in državama. Dodal je, da se z veseljem spominja tudi njunih dosedanjih srečanj, še posebej uradnega pogovora v Beli hiši leta 2011 in Bidnove udeležbe na konferenci vrha voditeljev pobude Brdo-Brioni leta 2015.

"Vse to me navdaja z optimizmom za našo skupno prihodnost, v kateri bosta Slovenija in Združene države Amerike ostali prijateljski državi in trdni zaveznici," je še poudaril predsednik republike.

77-letnega nekdanjega podpredsednika ZDA so danes ameriški mediji razglasili za zmagovalca torkovih predsedniških volitev v ZDA, na katerih je premagal dosedanjega predsednika Donalda Trumpa.

Poleg Pahorja je Bidnu čestital že tudi predsednik DZ Igor Zorčič. Čestitke sta izrazila tudi obrambni minister Matej Tonin iz NSi in zdravstvni minister Tomaž Gantar iz DeSUS. Slednji je hkrati poudaril, da je Bidnova izvolitev "dobra novica (...) tako za obvladovanje epidemije, demokratične procese, kot globalno politiko".

Tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek se je pridružil čestitkam, tako kot tudi vodji opozicijskih LMŠ Marjan Šarec in SD Tanja Fajon.

Joe Biden Trump besni Svet Joe Biden je novi predsednik ZDA!

Premier Janez Janša je nasprotno danes tako kot že v preteklih dneh s tvitom spet odkrito namignil, da bi mu bilo bolj ljubo, če mi na položaju ostal zdajšnji predsednik Trump.

janez janša Zmaga Bidna Slovenija Kako se je odzval Janša na novico, da je Biden zmagovalec

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Janez 15:54 08.november 2020.

    Pahor ni nič boljši od JJ. Ves čas ga podpira in ščiti in s tem kaže, da je v bistvu isti kakor jajo!

  • Ender3 11:17 08.november 2020.

    Za Borčija je znano, da se rad priključi od zadaj. Vedno pa za njim smrdi, ko kaj neredi.

  • Avatar Leon
    Leon 11:12 08.november 2020.

    Pahor in Janša na smetišče slovenske zgodovine ! Nista vredna omembe .