Slovenija
57773 ogledov

Kako se je odzval Janša na novico, da je Biden zmagovalec

janez janša Daniel Novakovič/STA
Janez Janša, ki je kot eden redkih evropskih vodilnih politikov jasno podprl Donalda Trumpa, se je na novico, da je Biden očitni zmagovalec ameriških volitev, odzval po svoje.

V ZDA so prešteli glasove v še dveh odločilnih zveznih državah. Izzivalec Joe Biden je ostal v prednosti pred zdajšnjim predsednikom Donaldom Trumpom, kar je pomenilo, da je osvojil potrebno večino elektrorskih glasov in da bo januarja 2021 zaprisegel kot 46. predsednik ZDA. 

Da je demokrat Biden očitno prihodnji predsednik države, so potrdili tudi pri Fox News, ki je tradicionalno bolj naklonjena republikancem.

Slovenski premier Janez Janša pa ni prepričan v dokončnost ameriških rezultatov. 

Slovenija se je med preštevanjem glasov znašla v osrednjih novicah svetovnih medijev tudi po zaslugi premierja Janeza Janše. V nasprotju z zadržano politiko EU, da je treba počakati do uradnega izida, je Janša pohitel in že v sredo dopoldan čestital Trumpu in republikancem, ko je dosedanjemu predsedniku pri štetju kazalo še zelo dobro.  "Dlje ko bo trajala zamuda in zanikanje dejstev s strani osrednjih medijev, večje bo na koncu zmagoslavje za predsednika ZDA," je zapisal.

Janez Janša Slovenija Janša se na Twitterju še naprej prereka z uglednimi svetovnimi politiki

Janša je bil tudi eden redkih evropskih vodilnih politikov, ki je tik pred volitvami izrazil trdno podporo zdaj očitno poraženemu Trumpu.

Borut Pahor in Janez Janša Zmaga Bidna Slovenija Pahor v nasprotju z Janšo takoj čestital Bidnu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 51
  • sandi76 09:48 24.november 2020.

    Dokler maršal twito ne da svojega pristanka, prenosa oblasti v Ameriki ne bo !

  • Avatar praufo
    praufo 18:12 08.november 2020.

    pa kaj hudiča ga to sploh briga, on bi še ameriko u red spravljal ... čisti pacient

  • blaz4 14:39 08.november 2020.

    Se ne spoznam tok na to ampak ubogi gospod janša njegov favorit je zgubo🤣🤣mene itak briga gdo je predcednik ampak ok haha

Sorodne novice