Slovenija
24503 ogledov

Janša se na Twitterju še naprej prereka z uglednimi svetovnimi politiki

Janez Janša Saša Despot
Besednega merjenja moči med slovenskim premierjem Janezom Janšo in nekdanjim nemškim veleposlanikom v Združenih državah Wolfgangom Ischingerjem še ni konec.

Začelo se je s tvitom slovenskega predsednika vlade, s katerim je čestital Donaldu Trumpu za ponovno izvolitev. Malce preuranjeno, saj v ZDA še vedno preštevajo glasove in tako do petka zjutraj po našem času še vedno ni jasno, kdo je zmagovalec volitev. 

Zapis na družbenem omrežju je odmeval, pod drobnogled so ga vzeli celo pri Twitterju

Odzvali so se tako politiki - Janšo je okrcal tudi hrvaški predsednik - kot tuji mediji

Med tistimi, s katerimi se je premier spustil v daljšo izmenjavo mnenj, je nemški diplomat Wolfgang Ischinger. Ischinger je zapisal, da je zanimivo, kako ne kaže popolnoma nobenega spoštovanja za voljo, ki so jo izrazili volivci, in da mnogih glasovnic sploh še niso prešteli: "Poleg tega, kako neumen bi izgledal vaš tvit, če bo morda zmagal Joe Biden. Si Slovenija to zasluži?" Janša mu je v odgovor zabrusil: "Je to grožnja?" 

Ischinger je nadaljeval, da gre zelo očitno to le enostavno vprašanje, ki pač terja odgovor. "Živimo v svobodni državi. Zakaj vi lahko izrazite podporo Bidnu, ostali pa te pravice nimamo? Nismo glasovali v ZDA, zato to nima nobenega vpliva na izid. Sem le javno podprl našo sestrsko stranko iz Mednarodnega združenja demokratov in bom tako počel tudi v prihodnje," mu je odgovoril Janša.

Premier je Ischingerju ponudil še dodatno razlago, ki se po Janševih besedah ponuja kar sama. Ischinger je predsedujoči Münchenski varnostni konferenci, s katero je kot dolgoletni svetovalec povezan George Soros. Svojo podporo Müncehnski varnostni konferenci pa je izrekel tudi Joe Biden

Na Janševo pojasnilo se je Ischinger odzval z besedami: "Hvala, zdaj vsi vemo."


dezurni@zurnal24.si


 

Komentarjev 37
  • zlatko2 19:06 07.november 2020.

    Ja Janez ,kaj boš pa sedaj naredil ko je zmagal Bidem,daj hitro mu čestitaj.😂😂

  • arthur 15:44 07.november 2020.

    Naj si Jajceglav oranžnega vzame domov. V belu hiši bo odveč.

  • Andrejc1 08:05 07.november 2020.

    Pa saj ne morem verjeti, da je en evropski premier lahko tako nespameten. Naredi bedarijo brez primere, ko predčasno čestita Trumpu, ki po vsej verjetnosti sploh ne bo zmagal, izkušen evropski politik ga prijazno opomni, da se to pač ne ...prikaži več dela in ni primerno za takega diplomata, namesto, da bi se on zamislil, kakšno napako je naredil in bil vsaj tiho, se gre pa še prerekati z evropskimi voditelji, da je imel prav. To je pa že bedarija brez primere na kvadrat.