Svet
18305 ogledov

Janšo okrcal tudi hrvaški predsednik

Janez Janša Epa
"Upam, da ta način obnašanja ni znamenje, kako se bo obnašal na čelu EU, ker se to v principu ne dela."

Twitter ob Janševo sporočilo dodal opozorilo

Premier Janez Janša je dopoldne na Twitterju zapisal, da je že jasno, da so Američani še za štiri leta izvolili predsednika Donalda Trumpa. "Več ko bo zavlačevanja in zanikanja dejstev s strani osrednjih medijev, večji bo triumf za predsednika," je tvitnil Janša. Republikancem je čestital za dobre rezultate volitev po vseh ZDA.

Twitter je zatem ob Janševem sporočilu objavil opozorilo "Uradni viri ob objavi tega tvita še niso razglasili zmagovalca."

Janez Janša Tvit okužen Svet Pri Twitterju so se spravili nad Janeza Janšo

Odzval se je tudi Milanović

Janšev tvit je bil deležen precej pozornosti med novinarji v Bruslju, ki so predstavniku Evropske komisije zastavili več vprašanj v zvezi z njim, nanj pa se je odzval tudi hrvaški predsednik Zoran Milanović. Izrazil je upanje, da se Janša ne bo tako obnašal v času, ko bo Slovenija prihodnje leto predsedovala EU.

"Upam, da ta način obnašanja ni znamenje, kako se bo obnašal na čelu EU, ker se to v principu ne dela," je dejal Milanović. Dodal je, da je znano, kam se nagiba sam, vendar bo pred oceno počakal na končne izide volitev.

Janševe aktivnosti na Twitterju pa so opazili tudi pri britanskem BBC-ju, kjer so povzeli njegove besede in dodali odziv Evropske komisije.

V Evropski komisiji poudarili, da demokratični proces v ZDA še poteka

V Evropski komisiji so danes v odzivu na volilno dogajanje v ZDA poudarili, da demokratični proces tam še poteka in da je treba počakati na uradne izide. Na več vprašanj glede Janševega tvita pa so odgovorili, da vsem priporočajo, da počakajo na uradno obvestilo ameriških oblasti.

V ZDA še vedno štejejo glasovnice s torkovih predsedniških volitev, tudi v nekaterih državah, ki bodo ključne za zmago.

Trump je sicer v nagovoru podpornikom že izrazil prepričanje, da bo zmagal. "Kar se mene tiče, smo že zmagali," je dejal v Beli hiši. Hkrati je napovedal, da bodo od vrhovnega sodišča zahtevali konec preštevanja glasovnic, ter demokrate obtožil, da skušajo poneveriti volitve.

Janša Bidena primerjal z Miloševićem

Janša pa je v zadnjem tvitu stopil še korak dlje in nenaden Bidenov poskok med štetjem glasov primerjal z Miloševićevo potezo leta 2000.

janez janša Čestitke za zmago Slovenija Janša besno tvita v podporo Trumpu, Evropa se čudi

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 31
 • contra 12:53 05.november 2020.

  Uh, to je pa res hudo, če te kritizira nek komunist iz Zagreba!

 • leonardo 07:54 05.november 2020.

  Predvsem je JJ dokazal, da ni politik visokega ranga ker mu manjkajo osnove v diplomaciji. Ni osramotil samo svojih pristašev ( ki mimogrede tega sploh ne bodo opazili) ampak Slovenijo in vse Slovence. Kdaj bomo priborili vsaj kanček spoštovanja, ki ...prikaži veči ga je JJ zapravil?

 • Avatar Leon
  Leon 07:30 05.november 2020.

  Upam, da ta način obnašanja ni znamenje, kako se bo obnašal na čelu EU, ker se to v principu ne dela.".......tako Milanović ! Nič bat , takrat bo Jajo že na varnem ,samo diagnozo mu še postavijo.

Sorodne novice