Svet
2241 ogledov

Protesti že ponoči, aretacije, situacija napeta

Nemiri ZDA Reševalni pas/Twitter
Ponoči protesti zoper Donalda Trumpa.

Kot poročajo ameriški mediji, je se na stotine ljudi ponoči protestno zbiralo zoper Donalda Trumpa, nekajkrat so zaustavili promet in pri tem vzklikali: "Če ne dosežemo pravice, oni ne bodo imeli miru." 

Protestna zborovanja so zvečine potekala mirno, le pred Belo hišo je prišlo o prerivanja, pri čemer je policija tri osebe prijela. Kot je poročala novinarka CNN-a Christina Ruffini se je zdelo, da je bila uporabljena neka vrsta dimne bombe. 

Do protestov je prišlo tudi v Kaliforniji, Severni Karolini, Portlandu in Oregonu ter v New Yorku. Širom ZDA so sicer že na volilni dan zapirali številne trgovine in poslovne prostore, bojijo se, da bo prišlo do množičnih nemirov. 

New York na dan volitev ZDA Svet Pripravljajo se na nerede

Ne glede na to, a še vedno potekajo preštevanja glasov, je Trump prepričan, da ga njegov demokratski izzivalec ne bo mogel ujeti. V nagovoru volivcem in podpornikom je že izrazil prepričanje v zmago. "Kar se mene tiče, smo že zmagali," je dejal v Beli hiši. Hkrati je napovedal, da bodo od vrhovnega sodišča zahtevali konec preštevanja glasov, konkretnih razlogov za to pa ni navedel. Pred tem je na Twitterju obtožil demokrate, da želijo "ukrasti volitve".

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 07:32 05.november 2020.

    Trump bo sprožil državljansko vojno ! Ima podobne težave kot njegov rojak iz Avstrije leta 1940.

  • abraham5 10:35 04.november 2020.

    idioti komunistični