Slovenija
39201 ogledov

Trumpu bi podelili častno slovensko državljanstvo

Donald Trump Epa
Predlog utemeljujejo z besedami, da se je Trump v preteklih štirih letih zelo izkazal.

Člani Domovinske lige, ki jo vodi Bernard Brščič, slovenskemu premirerju Janezu Janši predlagajo, da trenutnemu ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, zakonskemu možu slovenske državljanke Melanije Trump podeli častno državljanstvo in mu v primeru poraza na volitvah podeli politični azil ter možnost prenosa svojega premoženja.

janez janša Čestitke za zmago Slovenija Janša besno tvita v podporo Trumpu, Evropa se čudi

"Prav tako bi zaradi prihajajoče gospodarske krize od vlade želeli, da novo pečeni slovenski državljan, Donald Trump, postane novi premier slovenske vlade," so zapisali v pobudi. "V stranki DOM menimo, da so trenutne gospodarske razmere, kriza evropske ideje, nerešljiva kriza glede zapore meja za ilegalne migrante pripeljale, da je potrebno ukrepati in na najodgovornejša mesta v državi postaviti najbolj kompetentne osebe."

Janez Janša v Bruslju Kampanja Slovenija Bidenov svetovalec v odzivu na Janševo odkrito navijanje za Trumpa : "Sramota!"

Ameriški predsednik Trump se je v preteklih štirih letih po oceni Domovinske lige zelo izkazal, tako z gradnjo zidu z Mehiko, kot tudi s spodobno ekonomsko politiko, ki je na ameriški borzni trg privabila nove in stare vlagatelje, posredno pa vplivala na višje cene delnic, kot tudi na novo zaposlovanje v gospodarstvu. "Ker v stranki DOM želimo za Slovenijo in Slovence, da živijo v blagostanju predlagamo vladi, da se do tega vprasanje čimprej odpredeli in g. Trumpa takoj zaščiti," so še zapisali v predlogu.

Spomnimo, da je slovenski predsednik vlade Trumpovo kandidaturo za ameriškega predsednika javno podprl tudi na Twitterju.

soočenje Joe Biden Donald Trump Slovenija Tako odkrito Janša navija za Trumpa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 42
  • Avatar Štefan Fidler
    stefan50 05:18 11.november 2020.

    Trump se nog ne obriše v Slovenijo....:D

  • RamzesIX 09:24 08.november 2020.

    Preden se kak osebek odloči, da se bo ukvarjal z politiko, mora opraviti pisiho pregled v neki neodvisni psihiatrični ustanovi v tujini. Ker to kar trenutno počne Glsnzkopfovs gsrnitura je primer norosti za v učbenike.

  • jakec42 07:55 08.november 2020.

    Ta predlagatelj bi moral nujno k določenemu zdravniku!