Slovenija
22 ogledov

Pahor zavrnil Jankovićevo vabilo

Srečanje med Pahorjem in Jankovićem februarja 2009
1/6
Boštjan Tacol
Največja opozicijska stranka Pozitivna Slovenija je za danes ob 16. uri v Cankarjevem domu sklicala srečanje voditeljev nevladnih, parlamentarnih in neparlamentarnih strank levega bloka. Vendar pa je stranka SD udeležbo zavrnila.

Kot so pojasnili v SD, je predsednik njihove stranke Borut Pahor že v petek po telefonu predsedniku Pozitivne Slovenije Zoranu Jankoviću sporočil, da njihovih predstavnikov na srečanje ne bo.

V pisnem odgovoru Pozitivni Sloveniji pa je glavni tajnik SD Uroš Jauševec zapisal, da prejeti predlog za srečanje predsednikov strank bistveno presega okvir pričakovanega delovnega sestanka, ki so se ga bili pripravljeni udeležiti.

Po pisanju Večera že takrat, ko se je pojavila pobuda za projektno sodelovanje levice, ki "diši" tudi po ideji političnega približevanja strank, prevelikega navdušenja na levici ni bilo.

Prevladale so ocene, da se Janković poskuša tako pozicionirati kot vodja levice in opozicije, čeprav se je iz parlamenta poslovil, piše časnik.

Jankovića zanima, ali še obstajajo "skupni interesi"

Janković je sicer v javnosti že poudaril, da pri iskanju možnosti sodelovanja "ne gre za združevanje na levici".

Danes pa je pred srečanjem poudaril, da bodo govorili o projektih, "ki so zastavljeni v korist države".

Strankam SD, LDS, Zares, TRS, SMS-Zeleni in Demokratični stranki dela je namreč pred dvema tednoma poslal pismo, v katerem je navedel tri možne načine sodelovanja, med drugim tudi sodelovanje pri posameznih projektih, in predlagal, da se predsedniki strank sestanejo in se o tem pogovorijo.

Na srečanju bi, kot je takrat pojasnil Janković, najprej ugotovili, ali obstajajo skupni interesi na posameznih projektih oziroma tematikah, kot so denimo vprašanje reševanja Primorja in Teš 6.

Komentarjev 9
  • juventus1897 18:14 02.april 2012.

    Stric Milan, pa kaj ti dela tvoj posvojenček? A mu je sploh jasno, da ga ne trpi nihče, da ga nihče noče niti blizu?

  • Sam Pejmo 17:26 02.april 2012.

    hahaha, klobo...svojo babo poglej!

  • Sam Pejmo 17:25 02.april 2012.

    Ti že veš...s čigavo glavo pa ti razmišljaš?