Slovenija
27 ogledov

Pahorja prijavili inšpektorju

Borut Pahor cestar Facebook
Predsedniškega kandidata Boruta Pahorja zaradi opravljanja različnih del v okviru predsedniške kampanje prijavili na inšpektorat za delo.

Kot je pojasnil glavni inšpektor RS za delo Franc Rančigaj, so prejeli posamezne prijave oziroma vprašanja glede zadnjih dejavnosti Boruta Pahorja oziroma opravljanja različnih del. Vir prijave in druge informacije v zvezi s tem so po zakonu dolžni varovati. Rančigaj še pojasnjuje, da so zaprosili za določena pojasnila in podatke, ker pa zbiranje informacij še poteka, jih javnosti v tem trenutku še ne morejo razkriti. Pojasnil je tudi, da ima položaj stranke v inšpekcijskem postopku zavezanec, torej delodajalec. Delodajalec je tudi tisti, ki je dolžan zagotoviti varnost in zdravje delavcev pri delu.

Za varnost poskrbljeno

V štabu predsedniškega kandidata so pojasnili, da je bilo za varnost pri delu poskrbljeno, Pahor je sledil navodilom strokovnega osebja, ki ga je tudi ves čas nadzorovalo. Pahor pa je v ponedeljek v oddaji Odmevi na TVS povedal, da niso zavestno kršili zakona, če pa so ga, bodo plačali globo, saj "smo vsi enaki pred zakonom". Sicer pa bi raje kot plačal globo opravljal kakšno družbenokoristno delo.

Pahor je namreč v minulih dneh v okviru volilne kampanje začel s projektom Skupaj – spodbujajmo drug drugega. Tako se je pridružil ekipi cestnih delavcev pri obnovi ceste in delal v tovarni nogavic, v sredo pa se bo pridružil kolektivu zavetišča za male živali v Novem mestu.

Komentarjev 5
  • dragec 09:47 01.avgust 2012.

    To, kaj dela Pahor v kampanji ni nič drugega, kot norčevanje iz delavcev. Politike, ki so 20 let uničevali državo, odstraniti iz politike, soditi jim in, če se dokaže krivda, zarubiti jim kompletno premoženje In pika!!!!.

  • sprehajalec 22:28 31.julij 2012.

    Ujetnik birokratskega aparata svoje države. Naj bo. Bo pa žal predstavljeno kot napad nasprotne politike nanj.

  • mr.big 18:33 31.julij 2012.

    sicer pa si je danes zanimivo ogledat debelo murgeljsko rit kje drugje kot na luksuznem katamaranu, daleč od slovenskih ovc, ki se borijo z 600 eur na mesec. Objavljeno v reporterju,pozareportu.....kje je drugje so dobili diktat da se tega ne sme objavljat !!!